İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler, Erdoğan’ı Almanya’da protesto edecek

Almanya’da tartışmalara neden olan bu yıl ki “Steiger Award” ödülünü almak için Bochum’a gelecek Başbakan Erdağan, Ermeniler tarafından protesto edilecek. Almanya Ermeniler Konseyi, Erdoğan’ın hoşgörüsüz olduğuna dikkat çekerek “Türkler ve Müslüman olmayan herkese karşı hoşgörüsüz birisine tolerans ödülü nasıl veriliyor?” sorusunu yöneltti.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde bulunan Ruhr Bölgesi’nde maden ocaklarında çalışanların anısına 2005 yılından itibaren “Steiger Award” ödülleri veriliyor. Tolerans, hayırseverlik, müzik, medya, spor, çevre ve Avrupa topluluğunun birlikteliğine katkı sunanlar kategorisinde verilen ödüller bu yıl 17 Mart’ta Bochum’da yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Ödülü organize eden Sascha Hellen, bu yıl ki Avrupa kategorisindeki ödülü Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a vereceklerini açıkladı. Ancak başta Kürtlere yönelik politikası, Kıbrıs ve basına karşı sert tutumu nedeniyle ödülü Erdoğan’ın hak etmediği görüşleri dile getirildi.

Geçtiğimiz hafta hükümetin küçük ortağı Hür Demokrat Partililer (FDP)’li siyasetçi Felix Haltt, Erdoğan’ın ödülün kriterlerine uymadığını belirterek “Bu ödülün nasıl Türk başbakanına verildiğini anlamadık” belirtmişti. Son olarak Almanya Ermeniler Konseyi de ödülün Erdoğan’a verilmesine karşı çıktı.

“HOŞGÖRÜSÜZ ERDOĞAN’A TOLERANS ÖDÜLÜ NASIL VERİLİR?’

Yazılı açıklama yapan konseyin başkanı Azat Ordukhanyan ödülün tolerans sahibi kişilere verilmesine atıf atıfta bulunarak “Erdoğan’ın kendisi hoşgörüsüz. Türkiye’de Türkler ve Müslüman olmayan herkese karşı hoşgörüsüz olan Erdoğan, Almanya’da ise göçmenlerin entegre olmasını istemiyor. Ancak böyle birisine Avrupa topluluğunun birliğine katkı ve tolerans ödülünün verilmesi kabul edilemez” şeklinde tepki gösterdi.

Erdoğan’ın tolerans sahibi olup olmadığı veya insan haklarına saygılı olup olmadığının Türkiye’deki Ermenilere karşı tutumundan kolayca anlaşılacağını belirten Ordukhanyan “97 yıldır 1,5 milyon Ermeni’nin öldürülmesinin kabul edilmesini bekliyoruz. Ancak bunun aksine hala Ermenilere karşı politika değişmiş değil” görüşünü savundu.

Son yıllarda sıkça Almanya’ya gelen Erdoğan ise bu ülkede yaptığı konuşma ve çıkışlarla da tepki topluyor. Özellikle 2007’de Köln’de Türklere yönelik yaptığı konuşmada “Asimilasyon insanlık suçudur” sözleriyle gündeme gelen Erdoğan, Almanya’nın Türkleri asimile ettiğini ima etmişti.

ANF NEWS AGENCY

http://www.firatnews.com/index.php?rupel=nuce&nuceID=59434

Yorumlar kapatıldı.