İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dpü’de “Türk-Ermeni İlişkileri” Konferansı

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu, 20’nci yüzyılın ilk yıllarında Ermeni çetecilerin 518 bin Türk’ü katlettiğini savundu.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Halaçoğlu, DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen

“Türk-Ermeni İlişkileri” konulu konferansta, Türkler’in Ermeniler’i değil, Ermeniler’in Türkler’i katlettiğini belirtti.

Türkler’in şimdiye kadar 16 devlet ve imparatorluk kurduğunu ama hiçbir zaman ırkçılık yapmadığını ifade eden Prof. Dr. Halaçoğlu, şunları kaydetti:

“Ermeni çetecilerinin katlettiği insan sayısı 518 bindir. 1914 Mayıs’ı ile 1915 Mayıs tehcir sırasına kadar geçen dönemde 128 bin Müslüman Türk’ü katletmiş Ermeniler. 128 bin kişi sivil, halktan, köylüden insanlardır. Hocalı’da da aynı katliamı yapmışlardır. Sarkisyan’ın derhal savaş suçlusu olarak uluslararası mahkemenin huzuruna çıkması lazım. Türkler ‘soykırım olmadı’ dediklerinde mahkum etmeye çalışanlar, gözlerinin önlerinde yabancı kameralarla çekilmiş ve o tarihteki bütün gazetelerde bir hadiseyi görmezden geliyorlar. Van’da 80 bin insan katledildi. Bunların içinde 50 genç kadın Ermenilerce alındı. Akdamar Kilisesi’ne götürülürlerken kadınlar, kızlar yolda başlarına gelecekleri düşünerek iffetlerini korumak için Van Gölü’ne atladı. 50 kadın hayatına kıydı.”

Konferansın ardından Prof. Dr. Halaçoğlu’na, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan tarafından üzerinde DPÜ amblemi bulunan çini tabak hediye edildi.

– KÜTAHYA

http://www.sondakika.com/haber-dpu-de-turk-ermeni-iliskileri-konferansi-3436092/

Yorumlar kapatıldı.