İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Abhazya parlamentosunda 3 sandalyeye sahip olacak

10 Mart seçimleri sonucunda şekil bulacak olan Abhazya Parlamentosunda Ermeniler 3 sandalyeye sahip olacak. NEWS.am muhabirine açıklama Abhazya Ermenileri Birliği (AEB) bşk. Haçik Minosyan’dan geldi. Minosyan’ın ifadesiyle sağlanan özel mutabakat gereği Ermeniler 3 bölgede adaylıklarını koyacalar. Ermenilere bu bölgeler dışında adaylıklarını koymalarına izin verilmezken, diğer millet temsilcilerine de ″Ermeni″ bölgelerinden adaylıklarını koymalarına izni verilmemekte.

″Parlamentoya kimlerin daha fazla seçilme şansı var?″ sorusuna ″Gelişmelerin önüne düşmek istemem. AEB’den adaylığını koyan tüm üyeler eğitimli, kültürlü iyi insanlar. Tabbi ki bazılarının olanakları daha fazla, bazılarının ki o kadar değil, ancak kahve telfesiyle öngörülerde bulunmamak, kazananları yarın tebrik etmek daha iyi″ şeklinde yanıtladı Minosyan.

Minosyan, bugün Abhazya Ermeni toplumunun sorununun iyi bir takım oluşturup, adil ve şeffaf seçimlere katılmak olduğunu kaydetti.

10 Mart’ta Abhazya’da Parlamento seçimlerinin gerçekleştirileceğini hatırlatalım. 35 seçim bölgesi oluşturuldu. 35 kişilik Parlamentoya seçilmek için 150 kişi adaylığını koydu. N. 12, N.20 ve N.22 bölgeleri Ermeni seçim bölgeleri olarak kabul edilmekte. Halihazırda Ermeni adaylardan adları bilinenler şunlar: Artaş Markosyan, Robert Yayilyan, Vagharşak Kosyan, Levon Mayromyan, Galust Trabizonyan.

http://news.am/tur/news/96530.html

Yorumlar kapatıldı.