İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«168 Jam»: Nora Arisyan:- Ermeniler Suriye’de asla paniğe kapılmadılar

Gazete Arap Yazarlar Birliği üyesi, Şam Üniversitesi öğretim üyesi Nora Arisyan’la bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeden bir bölüm sunuyoruz:



Şimdi Ermenilerin durumu nasıl?

Ermeniler kentlerde ve merkezi alanlarda yaşadıklarından, yani başka bir ifadeyle iyi mahallelerde yaşadıklarından onlar ücra alanlardaki kargaşalıktan uzaktalar. Oluşan durumun Ermenilerin ekonomik durumu üzerinde etkili olduğunu da kaydedeyim. Bildiğini gibi Suriye yaptırımlardan oldukça zarar gördü, dolayısıyla işsizlik ve zamlar Suriye Ermeni toplumu üzerinde de etkili oldu.


Halihazırda Suriye’deki Ermenilerin sayısı ne kadar ve özellikle nasıl bir coğrafı dağılıma sahip?

Suriye’de Ermenilerin toplam sayısı 80.000, bunun 50 bini Halep’te yaşıyor, kalanlarsa Latakya, Kesab ve Kamışlı’da. Homs Ermenilerinin bir kısmının iş alanlarına bağlı olarak Halep’e diğer kısmının Lübnan’a taşınmış olduğunu hatırlatayım. ″Taşınma″ kelimesini abartmamanızı rica ediyorum, zira burada söz  konusu olan sadece birkaç aile. Bugün Suriye’de iş sorunu var. Ermeniler Suriye’de asla paniğe kapılmadılar. Ermenistan vatandaşığı almak için başvuran Emeniler var, ancak çoğunluk farklı hususlardan hareketle buna ilişkin düşünmediklerinden, Ermenistan’a taşınma yönünde çok az vaka var.

http://news.am/tur/news/96584.html

Yorumlar kapatıldı.