İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nefretin resmi

Nagehan Alçı
Hocalı katliamını protesto etmek için bir araya gelenlerin arasında çekilmiş bir fotoğraf var. Görmüşsünüzdür belki… Genç, sarışın, güzel bir kadın, görüntüsüne büyük bir tezat oluşturan bir pankart almış eline. ‘Hepiniz Ermeni’siniz, hepiniz piçsiniz’ yazıyor pankartta. Bu çirkin ve ırkçı sözü tekrarlamak gelmiyor içimden ama işin vahametini anlatmak için yeniden hatırlamak şart maalesef. Bu nefret suçunu pervasızca, üstelik tebessüm de ederek elinde sallıyor bu hanım.

Hiçbir çekincesi, korkusu yok! 20 yıl önce Hocalı’daki Azerileri hunharca katleden faşistlerden farksız zihniyeti.
Kimdir bu hanım? Bir hukuk devletinde böyle bir pankartı sallamaya nasıl cüret edebilir? Derhal bulunması, onun ve şayet birlikte hareket ettiği birileri varsa hepsinin sorgulanması gerekiyor.
Maalesef bu ve benzer birçok zehirli afişin sergilendiği, bir vahşeti kınamak için toplanılan ama baskı vahşetlere alkış tutan bir gösteri oldu Hocalı protestosu. Başbakan bu ırkçı çıkışlara tepki gösterdi göstermesine ama keşke İçişleri Bakanı, o afişlerin önünde fotoğraf vermese, o ortamda konuşma yapacağına mekanı terk etseydi. Böyle bir çıkışı İdris Naim Şahin gibi önceki incilerini çok iyi bildiğimiz bir isimden beklemek hayal gerçi…
Hocalı’da 600 masum insanı katleden faşist zihniyet ne ise Taksim’de bundan bütün bir halkı sorumlu tutmaya çalışan ve açıkça Ermeni düşmanlığı yaparak işi Hrant Dink’in katillerinin yanında durmaya kadar vardıran zihniyet de o! Bu, yolunu karanlıklarda bulan, bir vahşete karşı çıkma bahanesiyle kendi arzuladığı vahşeti meşrulaştıran bir zihniyet maalesef… O nedenle İnsan Hakları Derneği’nin bu pankartlar ve atılan sloganlarla ilgili suç duyurusunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu duyurunun peşinden gidilmesi ve ‘katil Ermeni’ gibi sloganları atanların izinin bulunması şart.

Yorumlar kapatıldı.