İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bdp’li Kaplan: Ermeni Parasının Simgesi Çok Şık Ve Düzgün

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, TL’nin yeni simgesinin estetik olmadığını, ‘müthiş bir arabesk karma kopya’ olduğunu belirtti. Kaplan, logonun ‘Ermeni simgesine benziyor’ görüşüne de katılmadığını bildirdi. Kaplan, “Çünkü Ermeni parasının simgesi çok şık ve düzgün.” dedi.
Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Kaplan, gündeme ilişkin konularda açıklama yaptı. TL’nin yeni logosu ile ilgili sorulara Kaplan, “Doğruyu söylemek gerekirse, estetik değil, çıpa gibi güvenli bir liman deniyor ama zaten fırtınada gidiyoruz. Logo, müthiş bir arabesk karma kopya. Bilişim ortamında da yazılması çok zor, çünkü köşeli. Kültürümüzü, birlikteliğimizi, tarihimizi çağrıştıran bir motif değil. Muhalefetin ‘Ermeni simgesine benziyor’ görüşüne de katılmıyorum. Çünkü Ermeni parasının simgesi çok şık ve düzgün.” değerlendirmesini yaptı. Logodan Tayyip çıkarmayı da çok komik bulduğunu dile getiren Kaplan, “Çünkü Tayyip Erdoğan’ın markası RTE’dir.” ifadesini kullandı.

Adıyaman’da bazı evlerin kapı ve duvarlarına yazılan yazılarla ilgili İçişleri Bakanı’nın ‘çocuklar yapmış’ açıklamasını eleştiren Kaplan, şunları söyledi: “İçişleri Bakanı çocukça bir açıklama yapmıştır. Çıkarsın görüntüleri ortaya, kamuoyunu ikna etsin. Bu tehdidi hissederek yaşayan insanlar cevap bekliyor. İyi çocuklar olmasın yapanlar?”

“MECLİS’E GÜVEN YİTİRİLDİĞİNDE KOPUŞ SÜRECİ BAŞLAR”

Bireysel başvuru ile ilgili de açıklama yapan Hasip Kaplan, “AİHM elindeki binlerce davadan, hükümet ise mahkumiyetlerden kurtulmak için görüşmelere başladı. Hükümet ile Strazburg Mahkemesi arasında tartışmalı bir pazarlık sürüyor. Pazarlığın konusu insan hak ve özgürlükleridir.” dedi.

Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş’ın ve hakkında dava açılan diğer milletvekillerinin üyeliklerinin düşürülmesi tehlikesinin sürdüğünü belirten Kaplan, “Buradan hükümeti uyarıyorum ve bir çağrıda bulunuyorum, 2012 yılında Meclis’te tarih tekerrür ederse çok ağır sonuçları olur, iradesi yok sayılan halkın Meclis’e güveni yitirildiğinde kopuş süreci başlar. Kürt halkının ‘seçtiklerimiz içeri alınıyor, bu Meclis bizim Meclisimiz değildir’ durumuna gelmesi ihtimali vardır. Siz yeni bir Anayasanın barışçıl ve demokratik yollardan yapılmasını, bu bahar sürecinde çatışmasızlık ortamı istiyorsanız, halen imkan vardır gelin demokratik, barışçıl çözüm yollarını diyalog ve müzakere süreçlerini başlatarak Meclis’te arayalım.” diye konuştu. CİHAN

http://www.haber50.com/bdpli-kaplan-ermeni-parasinin-simgesi-cok-sik-ve-duzgun-687843h.htm

Yorumlar kapatıldı.