İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TBMM’ye katolik ‘uyarısı’

Önder Yılmaz
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan, Sivil Toplum Örgütleri, Vakıflar ve Azınlık Cemaatleri Alt Komisyonu’nun Yahudi, Ermeni ve Ortodoksları dinlerken, Katolik temsilcilere bir davette bulunmamıştı.

ÖNDER YILMAZ Ankara
 Bu durumun Türkiye ve Vatikan arasında sorun yarattığı, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy’un TBMM’ye gönderdiği bir yazıyla ortaya çıktı.
Vatikan üzüldü
Gürsoy, yazısında 2010’da güven mektubu sunumu sırasında Papa 16. Benediktus’un “Türkiye’deki Katolik kilisesi halen hukuki statüsünün tanınmasını bekliyor” siteminde bulunduğunu, Katolik Haber Ajansı “Sır” tarafından 17 Şubat 2012’de yayımlanan haberde ise, Türkiye Piskoposlar Konferansı Başkanı Ruggers Franceschini’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’dan davet almamasının hayal kırıklığına yol açtığı ifadelerinin bulunduğunu kaydetti. Gürsoy, bu çerçevede komisyondan Türkiye Piskoposlar Konferansı Başkanı Başpiskopos Ruggero Franceschini ve Türkiye Piskoposlar Konferansı Sözcüsü Rinaldo Marmara’nın davet edilebileceği önerisinde bulundu. Gürsoy, Katolik Kilisesi’nin Türkiye’de hukuki statü elde etme talebine ilişkin çalışmalar ve yeni anayasa konusunda şunları ifade etti:

http://gundem.milliyet.com.tr/tbmm-ye-katolik-uyarisi-/gundem/gundemdetay/28.02.2012/1508499/default.htm

Yorumlar kapatıldı.