İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlık gazetelere de resmi ilan verilecek

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, azınlık gazetelerinin de resmi reklam yayımlayabileceğini belirterek, ”Amacımız cemaat gazetelerinin de diğer gazetelerden farkının olmadığını göstermek” dedi.Haberi 

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun Uyarınca Yayınlanacak İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Mevkuteler Hakkındaki kararın bazı maddelerinin değiştirilmesine dair Genel Kurul Kararının 28 Şubat 2012’de Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı.
Karara göre, Lozan Barış Antlaşması uyarınca ”azınlık” statüsünde sayılan cemaat mensupları tarafından yayınlanan gazetelerin, yazılı talepte bulunmaları halinde resmi reklam yayımlayabileceklerini ifade eden Atalay, Türkiye’nin çok dinamik bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, ”Uygulama ile amacımız cemaat gazetelerinin de diğer gazetelerden farkının olmadığını göstermek. Resmi kurumlar hiç bir ayrım gözetmeden artık bu gazetelere de reklam verebilirler” diye konuştu.
”Birlikte yürümenin yolu dayanışmadan geçer”
Bu toprakların birlikte vatan edildiğini, aynı havanın solunduğunu ifade eden Atalay, şöyle devam etti:
”Aynı tarihten beslendik. Birlikte yürümenin yolu dayanışmadan geçer. Hiçbir şekilde ayrım yapmadan hayatları idame ettirmenin yolu, aynı imkanları birlikte paylaşmaktır. Biz de Basın İlan Kurumu olarak cemaat gazetelerinin desteklenmesinden yanayız. Çıkardıkları yayınlarla her türlü mesajı ve haberi verebiliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin köprü olması noktasında önemli bir görevi ifa ediyorlar. Dayanışma içinde yaşamanın, birlikte paylaşmanın aynı imkanları kullanmaktan geçtiğini düşünüyoruz.”
Resmi Gazete’de yayımlanan Kurul kararının bazı maddeleri 28 Şubat’ta yürürlüğe girerken, bazı maddeleri 1 Mart 2012’de ve bazı maddeleri ise 1 Nisan 2012’de yürürlüğe girecek.
AA

Yorumlar kapatıldı.