İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Üniversiteli de bunu yaparsa!

Mehmet ERÇAKIR
Isparta Üniversitesi’nde yapılan Hocalı eyleminde ‘Hocalı Türk’tür Türk kalacak, Ağrı Dağı size mezar olacak’ sloganı atıldı.

 ISPARTA- Ermenilerin 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı kentinde yaptığı katliamı Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri, bir süre yere uzanıp hareketsiz kalarak protesto etti.
Ermeniler tarafından Hocalı’da katledilen 613 Azeri Türkü, SDÜ Türkçe Topluluğu ve Tarih Topluluğu tarafından anıldı. Özgürlük Meydanı’nda toplanan öğrenciler Ermenistan aleyhinde slogan atıldı. Ellerinde Azeri ve Türk bayrakları taşıyan SDÜ öğrencileri, ’Hepimiz Türküz hepimiz Hocalıyız’, ’SDÜ uyuma Hocalı’ya sahip çık’, ’Hocalı Türk’tür Türk kalacak’, ’Ağrı Dağı size mezar olacak’ sloganları attı.
Ardından SDÜ’de görev yapan Azeri uyruklu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Ayev, Hocalı katliamının tarihte Ermenilerin Türklere uyguladığı sistematik soykırımın en acı örneklerinden birisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ayev, bu olayın münferit bir olay olmadığını kaydetti.  Grup adına basın açıklaması yapan SDÜ Türkçe Topluluğu Başkanı Raşit Acar ise soydaşların ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermeni ahlaksızlığını Türk milletinin lanet ve nefretle hatırlayacağını belirtti. Türk milletinin dünyanın hiçbir yerinde insanlık adına utanılacak bir şey yapmadığını kaydeden Acar, “Aksine Doğu Türkistan’da, Azerbaycan’da, Balkanlar’da atalarımız uğradığı soykırımlar vardır. Azerbaycan’da akıtılan kan bizim kanımızdır. O kan o gün akmıştır ama hesabı bitmemiştir. Türk milleti yaşadıkça o kanın hesabı bir gün sorulacaktır. Azeri toprakları üzerindeki Ermeni işgali sona ermediği sürece iki ülke arasındaki kara sınırının açılması ve Erivan ile diplomatik ilişki kurulması hiçbir şart altında düşünülmemelidir” diye konuştu.
Açıklamanın ardından Acar, öğrencileri katliamda yaşamını kaybeden 613 kişinin anısına yere uzanmaya davet etti. Düdük sesiyle birlikte öğrenciler toprağa uzandı ve bir süre hareketsiz bekledi. İkinci düdük sesiyle ayağa kalkan öğrenciler, bir süre Ermenistan aleyhine slogan attı. Grup daha sonra olaysız dağıldı. (dha)

Yorumlar kapatıldı.