İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Taksim Mitingi Sloganlarını Kınama

Dr.med.Sarkis Adam             
Protesto  mitingleri,halklar arasında nefret tohumları ekmemeli. Acıları paylaşmak, insanlığa karşı işlenen suçları, zulmü, işkenceyi, eziyeti protesto etmek, kınamak, lanetlemek, çağımız  sağduyulu insanının, en ulvi, en mukaddes  temel haklarından biridir. Ancak  bu protestolar, ırkçı ve radikal  akımların bir gövde gösterisine  dönüşmemeli, halklar arasında nefret ve ayırımcılık tohumları  ekmemelidir. Potesto edilen, lanetlenen veya kınanan, “Şiddet ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar” olmalıdır.

Hiç bir katliam, acı veya insanlığa karşı işlendiği kabul edilen suç, diğerinin bahanesi asla olamaz ve diğerinden üstün de olamaz.
Protesto gösterileri, milletlere, topluluklara veya uluslara hakaret etmemeli, onurunu zedelememeli, halkları birbirine  düşman kılacak şekilde  kullanılmamalıdır. Bu tür davranış ve tutumlar, çağdaş dünyamızda İnsanlığa karşı işlenen suçlar kapsamında kabul  edilmektedir, zira aksi hallerde, eski acılar, dindirilmesi çok güç olan  yeni acılar doğurabilir.
İnsanların ve toplumların acıları asla ve asla başka bir şeye malzeme olarak kullanılmamalıdır.
25.02.2012 tarihinde İstanbul Taksim meydanında, Hocalı Olaylarının mazlumları ve hayatını kaybedenleri anısına düzenlenen protesto mitinginde, kitleleri suça teşvik eden, Ermeni halkına yönelik nefret, ayırımcılık  ve saldırganlık içeren davranışları, atılan sloganları, bu doğrultudaki konuşmaları, toplumların ve insanların  acılarının  popülizme  malzeme yapılmasını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.
                                                                                                                            Saygılarımla.
                                                                                                                          Dr.med.Sarkis Adam
                                                                                                                                

Yorumlar kapatıldı.