İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni şarkıcılarin «Eurovision-2012» Boykot Çağısı

Ermeni şarkıcılar bugün 23 Şubat’ta Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU) ve Ermenistan Kamu Televizyonuna yönelik ortak bir duyuruda bulunarak Bakü’de gerçekleştirilecek«Eurovision-2012» Şarkı Yarışmasına katılmayacaklarını bildirdiler.

Şarkıcıların yayımladığı duyuruda  özellikle şunlar belirtilmekte:
«23 Şubat  Tavuş eyalet Çınar köyü yönünde konuşlu askeri nöbet noktasında Azerbaycanlı keskin nişancı ateşi sonucu Ermenistan Silahlı Kuvvetleri devre askeri Albert Adibekyan şehit oldu. Bu Karabağ çatışmasının çözüm müzkereleri sürecinde aracı ülkelerin çatışmacı taraflara keskin nişancılarını tampon hattan geri çekilmesi yönünde birçok kez çağrıda bulunduğu koşullarda gerçekleşti.
Ermeni tarafı sürekli olarak bu adımı atmaya hazır olduğunu ilan etmekte. Azeraycan gördüğümüz gibi, sadece bu öneriyi kabul etmemekle kalmıyor aynı zamanda her fırsatı Ermeni kanı dökmek için kullanıyor. Bu koşullarda biz, aşağıda imzası bulunanlar, Bakü’de gerçekleştirilecek Eurovision’a Ermenistan’ın katılımına ilişkin ciddi rezervlerimiz olduğunu alenen duyuruyoruz.
Ermenistan’lı şarkıcılar Avrupa Yayıncılar Birliğinin organize ettiği  aralarında Çocuk yarışmaları dahil olmak üzere  tüm «Eurovision» yarışmalarına yıllarca katıldı.
Ancak bu yıl «Eurovision-2012» Şarkı Yarışmasının Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilmesi birçok ülke toplumsal kuruluşlarının, siyaset adamları yanısıra uluslararası kuruluşların sert eleştiri ve şikayetlerine sebep oldu.
Biz Bakü’de gerçekleştirilecek yarışmaya katılmayacağımızı duyuruyoruz.
Biz Ermenilere yönelik kitlesel kıyım ve kırımlarıyla bilinen bir ülkede, Ermeni düşmanlığının devlet siyaseti düzeyine ulaştığı bir ülkede, milliyeti, hatta başka bir ülke yurttaşı olsa bile  Ermeni olan herhangi biri için girişin yasaklanmış olduğu bir ülkede, ki buna her ay tanıklık etmekteyiz,  icrada bulunmayı reddediyoruz.
Azerbaycan yönetimi ne kadar da  katılımcıların güvenliğine güya teminat verse de, milliyeti Ermeni olan herhangi bir şarkıcı veya delegasyonun herhangi bir üyesinin, 2004’te NATO tarafından organize edilen bir etkinlik esnasında Budapeşte’de bir otelde Azerbaycanlı  katil subay eliyle yatağında uyuduğu zaman baltayla öldürülen Gurgen Margaryan’ın kaderini paylaşabileceği barizdir.
Biz Sumgait’te, Kirovabad’d, Bakü’de, Mingeçaur’da ve Maragha’da kitlesel kıyım ve kırımlar organize eden bir ülkede icrada bulunmak istemiyoruz, buralarda yüzlerce Ermeni kurban oldular. Bir ülke ki Dağlık Karabağ barışçıl sakinlerinin üzerine saldırıp, cebri güçle Karabağ’ı Ermenilerden arındırmayı, bacılarımızı ve kardeşlerimizi kendi tarihi yurtlarından atmayı denedi. Karabağ’lı kızkardeşlerimiz ve kardeşlerimizin kahramanca özsavunmaları sayesinde onların silhlı güçleri Karabağ’dan dışarı çıkarıldı, ancak Ermenileri kırma yönünde tehditler bugün de devam etmektedir. Ve bütün bunlar yıllarca kendi yurttaşlarını intikam ve Ermeni düşmanlığı ruhuyla eğiten cumhurbaşkanı ve yönetimin farklı organları düzeyinde gerçekleşmektedir.
Ermenistan Kamu Televizyonuna  bu ülkeye katılımcı yollamaktan vaz geçmesi çağrısında bulunuyoruz ve aynı zamanda bizim şimdi de Avrupa Yayıncılar Birliği yarışmayı dayanışma ve eşit rekabetin hakim olduğu herhangi bir başka ülkeye, -ki geçen yıl Ermenistan’a gerçekleştirilen Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması günlerinde mevcuttu, ayrıca Azerbaycan buna katılmadı- nakil kararı alması durumunda «Eurovision-2012»ye katılmaya hazır olduğumuzu duyuruyoruz. «Eurovision»un  bundan sonraki yarışmalarına katılacağımızı ifade ediyoruz.»
NEWS.am daha önce «Eurovision Ermeni Delegasyonu»nun  Ermenistan’ın Azerbaycan’da Mayıs ayında yapılacak uluslararası şarkı yarışmasına katılacağını duyurmuştu. «Eurovision-2012»de Ermenistan’ı temsil etmek üzere medyada  ″Dorians″, Arame, Lucia Moon vd. adı telaffuz edilmekteydi.  «Eurovision-2012»nin özgünlüğünü dikkate alarak Devlet Televizyonu yarışmanın dahili seçim sisteminde gerçekleştirilmesi yönünde karar almıştı. Seçim Ermenistan Cumhuriyeti Devlet Televizyon-Radyo Kurulunca oluşturulacak içinde müzisyenler, tv uzmanları ve müzik yapımcılarının da yer aldığı özel komisyon tarafından  18 Mart’ta gerçekleştirilecekti.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.