İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TBMM’den Hocalı katliamı bildirisi

TBMM Dışişleri Komisyonu, Hocalı katliamıyla ilgili bildiri yayımladı… Hocalı’da yaşananlar insanlık tarihi için büyük bir ayıp, uluslararası hukuka göre,  insanlığa karşı suç kapsamındadır. Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu katliamın acılarını kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı kınıyoruz.

*****
TBMM Dışişleri Komisyonu, Hocalı katliamıyla ilgili bildiri yayımladı. Bildiride ”Hocalı, insanlık tarihine Ermenistan tarafından yazılmış kara bir sayfadır” denildi.
Komisyon Başkanı Volkan Bozkır, komisyonun bugünkü toplantısında Hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle bildiri yayımlanmasına oy birliğiyle karar verildiğini açıklayarak, bildiri metnini aktardı.
Komisyonun oybirliğiyle kabul ettiği bildiri şöyle:
”Hocalı, insanlık tarihine Ermenistan tarafından yazılmış kara bir sayfadır. Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesinin Hocalı kasabasında 25-26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından planlı olarak yapılan katliamlarda 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’ten fazlası ise yaşlı olmak üzere toplam 613 Azerbaycan Türkü işkence yapılarak katledilmiş, 487 kişi ağır yaralanmış, 1275 kişi Ermeniler tarafından rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur.
Hocalı’da yaşananlar insanlık tarihi için büyük bir ayıp, uluslararası hukuka göre,  insanlığa karşı suç kapsamındadır. Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu katliamın acılarını kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı kınıyoruz.
Hocalı katliamı, insanlığın bugün ve gelecekte dersler çıkartması ve bugüne kadar gösterdiği tepki konusunda bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır. Bu katliamın kurbanlarının çektikleri acıların tüm dünya halkları tarafından anlaşılması gerekmektedir. Türkiye, en temel insani ve vicdani değerleri yok sayan böyle bir hukuksuz eylemin öğrenilmesine ve faillerinin adalet önüne çıkartılmasına yönelik haklı mücadelesinde Azerbaycan’a destek vermeye devam edecektir.”

Yorumlar kapatıldı.