İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

New York’ta Hocalı Katliamı protestosu

Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde 20 yıl önce Ermeniler tarafından yapılan katliamda hayatını kaybedenler bu New York’ta anılacak… “Bütün vatandaş ve soydaşlarımızın, bu yüzyılın en acımasız katliamına ve en büyük insanlık suçuna duyarsız kalmayarak tepki vermelerini, New York ve çevresinde yaşayan ve çalışanların senede bir saat bile olsa gelip, Ermeni terörüne karşı durmalarını ve  ‘HEPİMİZ AZERBAYCAN TÜRK’UYUZ – HEPİMİZ HOCALILIYIZ’ diye haykırmalarını istiyoruz”.

Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde 20 yıl önce Ermeniler tarafından yapılan katliamda hayatını kaybedenler bu New York’ta anılacak.  
New York’taki Ermeni Misyonu’nun önünde Hocalı Katliamı protesto edilecek.
Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde 20 yıl önce Ermeniler tarafından yapılan katliamda hayatını kaybedenler bu mitingte anılacak.
Genç Türkler Derneği Genel Başkanı Tulga Tekman yaptığı açıklamada, “Ermeni askerlerinin Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında masum sivil halka yönelik katliamının 20.yıldönümü nedeniyle New York’taki Ermeni Misyonu’nun önünde protesto gösterisi düzenliyoruz.
Gösteri, Young Turks – Genç Türkler ve New York Azerbaycan Derneği tarafından organize ediliyor. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun desteklediği ve Amerika Azerbaycan Derneği, Amerika Azerbaycan Konseyi, TAUDA, TASFO ve TMC’nin de katılacağı gösteri 27 Şubat 2012, Pazartesi günü, saat 12.00-14.00 arasında, 119 E. 36 Street, New York City adresindeki Ermeni Misyonu’nun ( Armenian Mission to United Nations ) önünde yapılacaktır.
Ermeni askerlerinin, 26-27 Şubat 1992’de Hocalı kasabasında, 83’u çocuk, 106’sı kadın olmak üzere, 613 suçsuz insanı acımasızca katletmesinin yüzyılın en büyük insanlık suçlarından birisidir. Bunun bütün dünya tarafından bilinmesini, kabul edilmesini ve suçluların Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanmalarını istiyoruz.
HOCALI İÇİN ADALET İSTİYORUZ
Sözde soykırım yalanlarıyla, Amerikan Kongresi’nin etkilenmesi ve Türkiye aleyhine defalarca baskı unsuru olarak kullanılması karşısında, bizlerinde uluslararası insan hakları kuruluşlarının da destekleriyle, Hocalı katliamının bir soykırım olduğunu en etkili şekilde gündeme getirip, Kongre ve Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilmesi için hep birlikte çalışmamız bir zorunluluktur. Telefon, fax ve elektronik postalarla, Amerika’daki temsilcilerinize gerçeklerin anlatılması ve baskı yapılması gerekiyor.
Bütün vatandaş ve soydaşlarımızın, bu yüzyılın en acımasız katliamına ve en büyük insanlık suçuna duyarsız kalmayarak tepki vermelerini, New York ve çevresinde yaşayan ve çalışanların senede bir saat bile olsa gelip, Ermeni terörüne karşı durmalarını ve  ‘HEPİMİZ AZERBAYCAN TÜRK’UYUZ – HEPİMİZ HOCALILIYIZ’ diye haykırmalarını istiyoruz” dedi.

Yorumlar kapatıldı.