İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Torino Belediyesi Sözde Ermeni Soykırımı’nı Tanıdı

Torino Belediyesi 6 Şubat 2012 günü yayınladığı bildiri ile 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanıdığını duyurdu. Belediye Başkanı ve encümen heyeti imzalı kararda Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu’nun 1985 yılında 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamış olmasının temel alındığı belirtilerek Torino Belediyesi’nin tarihi gerçeğin tanınmasını için mücadele eden Ermeni halkıyla dayanışma içinde olacağı bildirildi

.

*******
Torino Belediyesi 6 Şubat 2012 günü yayınladığı bildiri ile 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanıdığını duyurdu.
Belediye Başkanı ve encümen heyeti imzalı kararda Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu’nun 1985 yılında 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlamış olmasının temel alındığı belirtilerek Torino Belediyesi’nin tarihi gerçeğin tanınmasını için mücadele eden Ermeni halkıyla dayanışma içinde olacağı bildirildi.
Bu mücadele dahilinde her türlü girişime de destek olacağı açıklanan bildiride ayrıca Avrupa Birliği’nin de üye adayı Türkiye’den 1915’de yaşanan olayları soykırım olarak tanımaya davet etmesi istendi.
Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin iyileşmesi ve tarihi yaraların sarılması için her türlü girişime destek vereceğini belirten Torino Belediyesi özellikle 1997-98 yıllarında arasında Roma, Milano, Floransa, Venedik de dahil olmak üzere pek çok İtalyan yerel ve bölgesel yönetiminin 1915 olaylarını resmen ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanıdığını hatırlattı.

Yorumlar kapatıldı.