İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara Fransa’yı silmeyi hazırlanıyor!

Eğer Fransa Anayasa Mahkemesi, ‘Ermeni soykırımı’ iddialarını reddetmeyi suç sayan yasayı onaylarsa Ankara’da De Gaulle ve Paris caddelerinin isimleri değişecek, Cezayir Anıtının dikilecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclisi Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıda, Fransa Parlamentosu’nda Ermeni soykırım iddialarının reddini suç sayan karara tepki olarak Paris ve De Gaulle caddelerinin isminin değiştirilmesi kararı, isimlendirme komisyonunda görüşülerek ikinci kez Meclis’e geldi. Meclis, Paris ve De Gaulle caddelerinin isimlerinin değiştirilmesini oy birliğiyle karara bağladı.

Melih Gökçek ve Charles De Gaulle.
           
ANKARA – Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a başkentte gerçekleştirilen projelere verdiği destekten dolayı billboard ve gazetelere verilecek ilanlarla teşekkür edilmesi kararlaştırıldı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclisi Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda, Fransa Parlamentosu’nda Ermeni soykırım iddialarının reddini suç sayan karara tepki olarak Paris ve De Gaulle caddelerinin isminin değiştirilmesi kararı,isimlendirme komisyonunda görüşülerek ikinci kez Meclis’e geldi. Meclis, Paris ve De Gaulle caddelerinin isimlerinin değiştirilmesini oy birliğiyle karara bağladı.
Paris ve De Gaulle caddelerinin isim değişikliğiyle Fransa Büyükelçiliğinin bulunduğu uygun bir alana Cezayir Anıtının dikilmesinin, Fransız parlamenterlerin yasanın iptali için Anayasa Konseyi’ne yaptıkları başvurudan çıkacak sonuca göre uygulanmasına karar verildi.
-Başbakan Erdoğan’a ilan yoluyla teşekkür-
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Ankara’ya verdiği desteklerden dolayı billboard ve gazetelere verilecek ilanlarla teşekkür edilmesi de oy çokluğuyla karara bağlandı.
Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi, kadınlara okuma yazma öğretilmesi, sosyal ve kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlanması açısından Mobil Kadın Okul Projesi’nin pilot bölge olarak seçilen Yenimahalle’de uygulanması ve Gezici Kadın Okulu otobüsünün tam teşekkülü hale getirilmesinin belediye bütçesinden karşılanmasına ilişkin madde oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis toplantısında ayrıca, Ankara’nın 360 derece panoramik sanal gezinti görüntülerinin oluşturulması, Akyurt Fuar Alanı içinde film platosu kurulması, başkentin tanıtımına katkı sağlayacak gezici sergiler açılmasına karar verildi.
Meclise gündem dışı olarak gelen, Mamak ve Çankaya bölgelerini kapsayan alanda meydana gelen heyelanda zarar görenlerin durumlarının incelenmesi için oluşturulan komisyonun raporu okundu. Komisyon, Meclis üyelerine konu hakkında görüş ve gözlemlerini aktardı. (aa)

Yorumlar kapatıldı.