İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Yayınevi Davası 9 Nisan’a Ertelendi

Malatya’da Zirve Yayınevi’nde 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili görülen davada tutuklu sanıklar 37.kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, İlker Başbuğ’un yargılandığı davanın iddianamesini talep etti… Mahkeme avukatların talebini kabul ederek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden bahse konu dava dosyasının istenmesini talep etti.  Duruşma 9 Nisan’a ertelenirken mahkeme çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan müdahil avukatlardan Erdal Doğan, basından öğrendikleri bilgilere göre İrtica ile Mücadele Eylem planı iddianamesinde Zirve Yayın Evi ile ilgili bazı hususların olduğunun öğrendiklerini belirterek şunları söyledi; Mahkeme, İlker Başbuğ’un yargılandığı davanın iddianamesini talep etti.

Malatya’da Zirve Yayınevi’nde 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili görülen davada tutuklu sanıklar 37. kez hakim karşısına çıktı.
Adıyaman Cezaevi’nde başka bir suçtan dolayı tutuklu bulunan Varol Bülent Aral’ın hava şartları nedeniyle katılamadığı davada diğer tutuklu sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler hazır bulundu. Malatya Özel Yetkili 3 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada bir önceki celsede İnönü Üniversitesi’nden istenilen CD ve DVD’lerin bilirkişi tarafından çözümü görüşüldü. Olayın olduğu gün ve diğer zamanlarda İnönü Üniversitesi’nde orgeneral Hurşit Tolon tarafından verilen panellere ait görüntülerin çözümlerini gerçekleştiren bilirkişinin bazı konuşmaların yerine nokta koyması nedeniyle Mahkeme, bilirkişiden nokta koyulan yerlerinde doldurulmasını talep etti.
Tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aral’ın cezai ehliyetinin olmadığını ileri sürek İstanbul Adli Tıp Kurumunda muayene olmasının ardından kurum tarafından hazırlanan rapor mahkemede okundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapora göre Varol Bülent Aral’ın cezai ehliyetinin tam olduğu görüşü bildirildi.
Müdahil avukatlar, eski Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un yargılandığı davanın iddianamesini incelediklerini ve bu dava ve başka davalarla ilgili olarak karartmaların olduğuna dair beyan ve tespitlerinin olduğunu belirterek ilgili mahkemeden iddianamenin istenmesini talep ettiler. Mahkeme avukatların talebini kabul ederek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden bahse konu dava dosyasının istenmesini talep etti.
Duruşma 9 Nisan’a ertelenirken mahkeme çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan müdahil avukatlardan Erdal Doğan, basından öğrendikleri bilgilere göre İrtica ile Mücadele Eylem planı iddianamesinde Zirve Yayın Evi ile ilgili bazı hususların olduğunun öğrendiklerini belirterek şunları söyledi;
‘Bu konu ile ilgili burada yer alan bazı sanıkların aynı zamanda kafes eylem planında yer aldığını biliyoruz. ve aynı zamanda oradaki sanıkların burada görev yaptığını da biliyoruz. Bu nedenden dolayı bu davayla da bir şekilde dolaylıda olsa bir bağ olduğu düşüncesiyle iddianameyi talep ettik.ö
Avukat Erdal Doğan, Zirve Yayınevi davasıyla ilgili 2. Ek iddianamenin bir sonraki duruşma tarihine yetişeceğini düşünlüklülerini belirterek, Hükümetin soruşturmayı yürüten savcılara ve mahkemeye gerekli desteğin vermesini istedi. Doğan Konuşmasını şöyle sürdürdü; Kendileri açısında ne gerekiyorsa bu konuyla ilgili desteği bekliyoruz. Çünkü buradaki soruşturma ve kovuşturma çok önemli. Biliyorsunuz Hrant Dink cinayeti davası hukuk açısından bir felaketti. Buradaki soruşturma aynı zamanda Hrant Dink cinayeti ve Rahip Santro cinayeti gibi cinayetleri de aydınlatacak bir güçte olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bunun bir Ergenekon hücre yapılandırması bağı içerisinde olduğunu her zaman söylüyoruz. ve burada da bu görüntünün en azından iddianamede delillendirilerek ortaya çıkacağını bekliyoruz.ö

Yorumlar kapatıldı.