İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni uzman ABD’yi eleştirdi

17 Şubat’ta Stepanakert’te çalışmalarına başlayan Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin ilanının 20. Yıldönümüne ilişkin uluslararası konferans esnasında palitolog Aleksandr Manasyan, özellikle Amerikanın her şekilde Karabağ Kurtuluş Hareketini desteklemekte olduğunu ancak bunun başlamasından birkaç yıl sonra Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ilkesini kabul ettiğini, buna kurtarılmasını desteklediği alanın da dahil olduğunu kaydetti. Bu vesileyle palitolog, Karabağ Kurtuluş Hareketinin SSCB’nin yıkılması işinde detonator (patlatıcı) işlevi gördüğünü, bunun için de ABD’nin hareketi desteklediğine dikkat çekti.

*******
Dağlık Karabağ etrafında oluşan enformasyon savaşında çatışmaya ilişkin Ermeni tarafının bakış açısını ve olayların siyasi bağlamda algılanmasını ön plana çekmek gerekir. Beyanat bugün 17 Şubat’ta Stepanakert’te çalışmalarına başlayan Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin ilanının 20. Yıldönümüne ilişkin uluslararası konferans esnasında palitolog Aleksandr Manasyan’dan geldi.
Uzman, Çarlık Rusyası döneminden Ermenilere ilişkin tanımlamalar konusunda örnekler vererek tarihi geri plan bilgisi verirken, bunların derinlemesine incelendiğinde siyasi bir konteksti olduğunu kaydetti.
Manasyan günümüze ilişkin olarak, ABD’nin Karabağ süreci bağlamındaki tutumunu eleştirdi.
Manasyan özellikle Amerikanın her şekilde Karabağ Kurtuluş Hareketini desteklemekte olduğunu ancak bunun başlamasından birkaç yıl sonra Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ilkesini kabul ettiğini, buna kurtarulmasını desteklediği alanın da dahil olduğunu kaydetti. Bu vesileyle palitolog, Karabağ Kurtuluş Hareketinin SSCB’nin yıkılması işinde detonator (patlatıcı) işlevi gördüğünü, bunun için de ABD’nin hareketi desteklediğine dikkat çekti.
Palitolog daha sonra Fransa Senatosunda Tanınan Soykırımların İnkarını Cezalandıran Yasa Tasarısına ve Ermeni Soykırımının tanınması konusuna değindi. Bu vesileyle uzman, herkesin Osmanlı İmaratorluğu tarafından Ermeni Soykırımının gerçekleştirildiğini konuştuğunu belirterek ″Ancak bu böyle değil. Türkiye Cumhuriyeti de Ermeni Soykırımı gerçekleştirdi. Buna toprakları dışında gerçekleştirdikleri dahil, son örnek Azerbaycan’daki Ermenilerin kırımıydı″ dedi.
Uzmanın ifadesiyle; Ermeni tarafı için Dünyaya çatışmaya ilişkin kendi bakış açısını sunmak önemli.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.