İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Lobisi, Ankara’daki Kanada Büyükelçisini Hedef Aldı

Ankara’daki Kanada Büyükelçisi Mark Bailey, Ermeni “soykırımı” tartışmalarında Kanada’daki Ermeni lobisinin hedefi oldu. Kanada’daki Ermeni lobisi ANCC, Ankara’daki Kanada Büyükelçisi Bailey hakkında soruşturma isteyen liberal milletvekili Karygiannis’i desteklerken, “Bailey, Türkiye’nin inkarcı tutumunu Kanada’nın benimsemesi için değil, Ermeni soykırımını kabul etmesi için Türkiye’ye lobi yapmalı” dedi.

Ankara’daki Kanada Büyükelçisi Mark Bailey, Ermeni “soykırımı” tartışmalarında Kanada’daki Ermeni lobisinin hedefi oldu. Kanada Ermeni Ulusal Komitesi (ANCC), Ankara’daki Kanada Büyükelçisi Bailey hakkında soruşturma isteyen liberal milletvekili Karygiannis’i desteklerken, “Bailey, Türkiye’nin inkarcı tutumunu Kanada’nın benimsemesi için değil, Ermeni soykırımını kabul etmesi için Türkiye’ye lobi yapmalı” görüşünü dile getirdi.

Ermeni Asbarez gazetesine göre, Kanada’daki etkili Ermeni lobilerinden ANCC, Türk hükümetinin Ermeni “soykırımının inkarını” desteklemek için çaba gösteren Büyükelçi Bailey hakkında soruşturma isteyen Yunan kökenli Liberal Parti Scarborough – Agincourt Milletvekili Jim Karygiannis’i destekliyor.
Büyükelçi Bailey, Mart 2011’de Senatör Nancy Ruth ile görüşerek Ruth’dan ve diğer senatörlerden Kanada’nın Türkiye ile ilişkilerinde engele neden olduğu için Nisan ayında Ermeni “soykırımı” gününde konuşmamalarını istediği savunuldu.
“KANADALI DİPLOMATLAR, Kanada’NIN SOYKIRIMI TANIDIĞININ FARKINDA OLSUN”
Ayrıca, Ermeni “soykırımı”nın Kanada Senatosu’nda, Avam Kamarası’nda ve hükümette tarihi bir olay ve cezalandırılmamış bir suç olarak tanındığı belirtillerek, ANCC’nin Dışişleri Bakanlığından tüm Kanadalı diplomatların Kanada’nın Ermeni “soykırımı”nı tanıdığının farkında olmasını istediği kaydedildi.
Habere göre, ANCC Başkanı Dr. Girair Basmadjian, “Bailey, Türkiye’nin inkarcı tutumunu Kanada’nın benimsemesi için değil, Ermeni soykırımını kabul etmesi için Türkiye’ye lobi yapmalı” dedi.
– Ankara

Yorumlar kapatıldı.