İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler, ‘Esad’ sonrasından endişeli

Suriye’deki Ermeni toplumu, Esad rejiminin devrilmesinden endişe duyuyor.Ermenistan basınında yer alan haberlere göre, Suriye’de yaşayan 80 bin civarındaki Ermeni, muhaliflerin yönetimi ele geçirmesi halinde tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalabilir.Uzmanlara göre, muhaliflerin kontrolü ele geçirmeleri halinde Ermenileri tedirgin olmaya iten iki temel neden var: Suriye Ulusal Konseyi’nin Türkiye’de ilan edilmiş olması ve Ermenilerin şu ana kadar Esad rejimini desteklemeleri.

SALDIRI YOK AMA DURUM KÖTÜLEŞİYOR
Suriye-Ermeni toplumu temsilcisi, şu ana kadar Ermenilere yönelik bir saldırı olmadığını belirtiyor. Ancak durumun giderek kötüleştiğini, günde altı saat elektrik kesintisi yaşandığını ve suç oranlarının arttığını belirtiyor.
Ermenistan Göçmenlik Bürosu başkanı Gagik Yeganyan ise, Suriye’den Ermenistan’a yoğun bir göç beklemediklerini, çünkü Ermenistan’ın göçmenlere yardım ve destek sağlayamayacağını söylüyor. Bu nedenle de gelişmiş ülkelere göç etmeyi denemelerini telkin ediyor.
Fakat bunun o kadar kolay olmadığını yakın zamanda Suriye’den Ermenistan’a göç etmiş olan Petros Gasparyan şu sözlerle açıklıyor: “Sanırım Suriye’de diğer ülkelere vize almanın ne kadar zor, hatta imkansız olduğunu bilmiyorlar. Bizim için Ermenistan tek kurtuluş.”
AA

Yorumlar kapatıldı.