İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çiçek: Bizim tarihimizde soykırım yoktur

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, “Buradan tüm dünyaya sesleniyorum. bizim tarihimizde baskı yoktur, zulüm yoktur, işgal yoktur, soykırım yoktur, alçaklık hiç yoktur” dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerine katıldı. Trabzon Bulvarı üzerindeki etkinlik, Çiçek, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Sadık Yıldız ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Başkan Poyraz’ın Kahramanmaraş’a verilen kırmızı şeritli İstiklal Madalyası’nı al bayrağa takması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törenlerde, Maraş milli mücadelesinde yaşanan “Sütçü İmam Olayı”, “Bayrak Olayı” ve “Abdal Halil Ağa Olayı” sahnelendi.
Törende konuşan TBMM Başkanı Çiçek, bin yıl önce Anadolu’ya gelen Türk Milleti’nin bu coğrafyayı kolay bir şekilde vatan yapmadığını söyledi. Bu toprakların vatan olabilmesi için milyonlarca şehit verildiğini kaydeden Çiçek, “Unutulmasın ki Haçlı Seferleri de Türklerin Anadolu’ya gelişiyle birlikte başladı. Bu seferlerin amacı Türkleri Anadolu’dan söküp atmaktı ama başaramadılar. İşte bu hain planı ilk önce sizler bozdunuz. Bin yıllık planın final sahnesinin çekilmesine izin vermediniz. Türk milleti büyük bir vecd ile ayağa kalktı, burada hayata tutundu. Yıllarca savaşmaktan yorgun düşen bu necip millet Kahramanmaraş’ta kazanılan zaferle iman tazeledi. Buradan bir kez daha ‘ya istiklal ya ölüm’ diye haykırdı.” diye konuştu.
Türk Milleti’nin Anadolu’ya sahip olmak için gereken tüm bedelleri verdiğini anlatan Çiçek, “İşte o yüzden Maraş kahraman oldu, o yüzden Antep gazi oldu, o yüzden Urfa şanlı oldu. Bunu da sırt sırta omuz omuza vererek başardık o nedenle kardeş olduk, arkadaş olduk. Şerefimizi namusumuzu ayaklar altına aldırmadık. İstiklalimizi kaybetmedik, istikbalimizi karartmadık. ‘Al bayrağın dalgalandığı bir yer bizim yurdumuz değildir’ diyerek, ne Fransız askerlerine ne Ermeni çetecilerine pabuç bırakmadık. ‘Bayrağın dalgalanmadığı yerde Cuma namazı kılınmaz diyerek’ bağımsızlık ve hürriyetimize de sahip çıktık. Bu yüzden 92 yıl önce bu gün Kahramanmaraş’ta kurtuluş mücadelesine katılmayan tek bir fert yoktur.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında sözde Ermeni Soykırımı iddialarına da yer veren Çiçek, Türk tarihinde tek bir kara lekenin bulanmadığına dikkat çekti. Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Buradan tüm dünyaya sesleniyorum. Bizim tarihimizde baskı yoktur, zulüm yoktur, işgal yoktur, soykırım yoktur, alçaklık hiç yoktur. Ama başka milletlerin tarihinde bunlardan çoktur. Biz tarihimizle yüzleşecek bir milletiz, tarihimizde ayıbımız yok, sicilimiz tertemiz. Büyük bir tarihin büyük bir kültürün devamı olduğumuzun farkındayız. Tarihte büyük olmuş, önemli işler başarmış bir milletin evlatlarıyız. Birinci dünya savaşı yıllarında önemli acılar yaşanmıştır. Bu acıları bahane ederek son yıllarda bize sözde ermeni soykırımı iddiaları getirilmektedir. Bu haince bir oyundur. Alçakça bir oyundur bu millet bu hain oyunlara gelmeyecek. Maksatları bizim halkımıza leke sürmektir. Bu günde parlamentolarında ve senatolarında tarihin hesabı görülmeye çalışılmaktadır. Bu üzücü ve hazindir. Milletlerin tarihi diplomatik hesaplara hele hele iç siyasi hesaplara kurban edilmemelidir. Geçmişin hesabını siyaset yoluyla görme anlayışı yanlıştır onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz geçmişimizi karartmayacağız.”
Halk oyunları gösterileri, mehter konseri ve geçit töreniyle son bulan törende, milli mücadele dönemini anlatan olayların sahnelendiği esnada TBMM Başkanı Çiçek’in duygulandığı gözlendi.

Yorumlar kapatıldı.