İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa paraşütleri ‘Ermeni yasası’na takıldı

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, THK’nın paraşüt alımı için açtığı ihaleyi Fransız firmasının kazanması nedeniyle ihaleyi iptal ettiklerini bildirdi.Yıldırım, bir süre önce 150 paraşüt alımı için ihale açtıklarını belirterek, ‘’İhaleyi Fransız firması kazandı. Biz de, sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısının Fransız Senatosunda kabul edilmesinin ardından, ihaleyi askıya aldık’’ diye  konuştu. 


Fransa’nın geri adım atması durumunda maliyeti 500 bin euro olan ihalenin sonucunun açıklanacağını ifade eden Yıldırım, ‘’Herkesin bu ülke için yapacağı bir şey vardır. Biz de böyle bir karar alan Fransa’ya tepkimizi bu şekilde dile getirdik. Biz ülkemizi seviyoruz. Bize tokat atana öbür yanağımızı çevirmeyiz. THK da tepkisini gösterdi’’ dedi. Türkiye’ye karşı yapılanlara herkesin gücü yettiğince tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, ‘’Tarihte yaşananların hesabı sorulacaksa biz de Fransızlara soralım. Ülkemizde ne işleri vardı?’’ diye konuştu.
‘1,5 milyon euroluk dava açtık’        
Fransa’nın geçen sene açtığı yangın söndürme ihalesini THK’nın kazandığını anlatan Yıldırım, ‘’Uçaklarımızı göndermemize üç gün kala Fransa hükümeti, hiçbir açıklama yapmadan ihaleyi iptal etti. Biz de Fransız Acil İşler Mahkemesine, 1,5 milyon Avro’luk tazminat davası açtık. 1 hafta sonra mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Fransız hükümeti de yürütmeyi durdurma kararını kaldırma davası açtı. Mahkeme de yangın sezonu olduğu için yürütmeyi durdurmayı, kamu yararı nedeniyle THK’nın hakları saklı kalmak kaydıyla kaldırdı’’ dedi. THK tarafından Fransa’ya karşı açılan tazminat talebi davasının devam ettiğini ifade eden Yıldırım, THK’nın davayı kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.8AA

Yorumlar kapatıldı.