İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NYT: Türkiye’de kilise camiye dönüştürüldü

New York Times, İznik Ayasofya Müzesi’nin Ekim ayında restorasyon için kapatıldığına ancak Kasım’da yeniden açıldığında camiye dönüştürüldüğüne dikkat çekti.İznik (St.Sophia) Ayasofya Müzesi’nin camiye dönüştürülmesi ABD basınında yer aldı. Haberde, çevre sakinlerinin bu konuda çok hevesli olmadığı ve öğle namazı için sadece 18 erkeğin Ayasofya Camii’ne gittiği savunularak, yerel bir çiftçinin, “Bu tamamen gereksiz. Burada çok camimiz var. Bizim turiste ihtiyacımız var ancak artık gelmeyecekler” dediği kaydedildi.

*********
New York Times, İznik Ayasofya Müzesi’nin Ekim ayında restorasyon için kapatıldığına ancak Kasım’da yeniden açıldığında camiye dönüştürüldüğüne dikkat çekti.İznik (St.Sophia) Ayasofya Müzesi’nin camiye dönüştürülmesi ABD basınında yer aldı. New York Times gazetesi, İznik Ayasofya Müzesi’nin Ekim ayında restorasyon için kapatıldığına ancak Kasım’da yeniden açıldığında camiye dönüştürüldüğüne dikkat çekerek, analistlerin, bunun AKP’nin siyasi stratejisinin bir parçası olduğunu söylediğini vurguladı.

New York Times, “Siyaset kiliseyi bir camiye dönüştürdü” başlıklı geniş haberinde, İznik Ayasofya Müzesi’nin Ekim ayında restorasyon için kapatıldığına ancak Kasım’da yeniden açıldığında kilisenin ortasında ahşap bir platform yükseldiğini, her yerin halıyla kaplandığını ve yeşil ve altın renginde Kuran süreleri olan tabelalar olduğu belirtildi.
-“BU TAMAMEN GEREKSİZ”-
Haberde, çevre sakinlerinin bu konuda çok hevesli olmadığı ve öğle namazı için sadece 18 erkeğin Ayasofya Camii’ne gittiği savunularak, yerel bir çiftçinin, “Bu tamamen gereksiz. Burada çok camimiz var. Bizim turiste ihtiyacımız var ancak artık gelmeyecekler” dediği kaydedildi.
Gazete, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın İznik’teki Ayasofya’nın bir müze olarak kayıtlı olmadığını ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a İznik’teki Ayasofya’nın bir cami olduğunu başka bir amaçla kullanılamayacağını söylediğini belirtirken, Günay’ın Anadolu’daki Hristiyan mirasını teşvik ettiğini vurguladı.
İki bakış açısının çatıştığına dikkat çeken gazete, analistlerin ise, bu durumun AKP’nin siyasi stratejisinin bir parçası olduğunu söylediğini kaydetti.
ANKA
Haber Kaynağı : Haber7.com

Yorumlar kapatıldı.