İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Kürtler, Türkiye’nin bir sonraki soykırım kurbanı’

Armenian Weekly, Türkiye’nin “soykırım” sonrası değil “soykırım” öncesi bir devlet olduğunu iddia ederek, “Türkiye, aradığı bir sonraki hedefi buldu gibi görünüyor. Türkiye’nin bitmemiş son soykırım işini hatırlatan Ermeniler bu listenin en tepesinde, tabii ki Kürtler de Türkiye’nin bir sonraki en olası kurbanı” görüşünü öne sürdü.

ANKA
 Ankara- ABD’deki Ermeni diasporası, Türkiye’de yeni bir “soykırım” olacağını öne sürdü. ABD’deki Ermeni diasporasının önde gelen basın araçlarından Armenian Weekly, Türkiye’nin soykırım sonrası değil “soykırım” öncesi bir devlet olduğunu iddia ederek, “Türkiye aradığı bir sonraki hedefi buldu gibi görünüyor. Türkiye’nin bitmemiş son soykırım işini hatırlatan Ermeniler bu listenin en tepesinde, tabii ki Kürtler de Türkiye’nin bir sonraki en olası kurbanı” görüşünü savundu.
Armenian Weekly dergisinde, Aram Hamparian imzasıyla yayınlanan değerlendirmede, Ermeni “soykırımı” konusunda hakikat ve adaletin engellenmesinin Türk devletinin yaptığı eylemlerin bir sonucu olduğu, Türk toplumunun değerlerinin bir yansıması olmadığı savunulurken, “Modern Türkiye’de Hırant Dink’in katilleri bir kahraman gibi görülüyor ve suikastın suçluları serbest bırakıldı. Ermeniler, sürekli yeni bir tehcirle tehdit ediliyor” görüşüne yer verildi.
Aram Hamparian, “Türkiye bugün soykırım sonrası bir devlet değil. Ancak soykırım öncesi bir devlet kızgın bir şekilde hayalindeki düşmanlara saldırır ve Türkiye, aradığı bir sonraki hedefi buldu gibi görünüyor. Türkiye’nin bugünkü topraklarındaki Türkiye’nin bitmemiş son soykırım işinin hatırlatıcıları Ermeniler, bu listenin en tepesinde tabii ki Kürtler de Türkiye’nin bir sonraki en olası kurbanı” iddiasında bulundu.
10 Şubat 2012

Yorumlar kapatıldı.