İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Er Sevag’ın üstü yalanlarla örtülmesin’

Beyoğlu’ndaki Cezayir Restoran’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan eski milletvekili Ufuk Uras, Sevag Şahin Balıkçı davasının, 13 Şubat Pazartesi günü Diyarbakır’daki askeri mahkemede devam edeceğini hatırlattı. ”Irkçı cinayetlere, ırkçı nefrete karşı kamuoyu duyarlılığını yükseltmek için bir araya geldiklerini” ifade eden Uras, tek isteklerinin adalet ve gerçeklerin üstünün örtülmemesi olduğunu belirtti.

************
Sevag için Adalet Girişimi, Sevag Şahin Balıkçı’nın ölümüne ilişkin davada adaletin sağlanmasını ve gerçeklerin üstünün örtülmemesini istedi.
           
Güncelleme: 16:36 TSİ 10 Şubat. 2012 Cuma
İSTANBUL – Sevag için Adalet Girişimi, Batman’ın Kozluk ilçesi jandarma karakolunda arkadaşının silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybeden Jandarma Er Sevag Şahin Balıkçı’nın ölümüne ilişkin davada adaletin sağlanmasını ve gerçeklerin üstünün örtülmemesini istedi.
Beyoğlu’ndaki Cezayir Restoran’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan eski milletvekili Ufuk Uras, Sevag Şahin Balıkçı davasının, 13 Şubat Pazartesi günü Diyarbakır’daki askeri mahkemede devam edeceğini hatırlattı.
”Irkçı cinayetlere, ırkçı nefrete karşı kamuoyu duyarlılığını yükseltmek için bir araya geldiklerini” ifade eden Uras, tek isteklerinin adalet ve gerçeklerin üstünün örtülmemesi olduğunu belirtti.
Haberin devamı ↓
reklam
Uras, ”Sevag’ın katilinin elini kolunu sallayarak hala Elazığ sokaklarında dolaşmasını kabullenemiyoruz. Katilin gecikmeden tutuklanmasını, cinayeti ve tek bir kalıptan çıkmış ifadeleri de yönlendiren, telkinde, baskıda bulunan şebekenin de ortaya çıkarılmasını istiyoruz” dedi.
”Cinayet tarihi seçiminin, hedef alınan kişinin kimliğinin olayın münferit olmayan, kararlaştırılmış, örgütlenmiş bir cinayet olduğu gerçeğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu” ileri süren Uras, ”Bu karanlık şebekenin cinayeti karartmaya, üstünü örtmeye asla gücü yetmemelidir” diye konuştu.
Sevag İçin Adalet Girişimi adına basın açıklamasını okuyan Kerem Kabadayı da Sevag Şahin Balıkçı için adalet istediklerini belirterek, Sevag’ın hayatını korumakla sorumlu olan komutanların, sorumluluklarını yerine getirmediklerini ve tanıklar üzerinde baskı kurarak ifadelerini yönlendirdiğini savundu.
Balıkçı’nın vurulmasının ardından birbiriyle çelişen 2 farklı tutanağın düzenlendiğini ifade eden Kabadayı, ”İlk tutanakta yer alan tanık ifadeleri birbiriyle çelişkili ve belirsizken, aynı gün içerisinde düzenlenen ikinci tutanakta yer alan ifadeler tek bir ağızdan söylenmiş gibiydi. Cinayet üzerine askeri yetkililer tarafından hazırlanan iki tutanak da Sevag’ın kasten değil, kaza sonucu hatta arkadaşıyla şakalaşırken vurulduğunu ileri sürüyordu. Geçen duruşmanın erken tarihe alınmasına yol açan bir tanık, komutan tarafından hazırlanan tutanakların aksine, ‘Silahı doğrulttu ve tetiğe bastı’ diyerek Sevag’ın öldürülmesinin bir kaza değil cinayet olduğunu söyledi ve bu ifade davanın seyrini değiştirdi” şeklinde konuştu.
Toplantıya Sevag Şahin Balıkçı’nın babası Garabet ve annesi Ani Balıkçı ile Agos gazetesi Genel Yayın yönetmeni iken 5 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink’in oğlu Ararat Dink’in yanı sıra Sevag için Adalet Girişimi üyeleri katıldı.

Yorumlar kapatıldı.