İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

1915 soykırımdır

Ergun Babahan /ebabahan@stargazete.com
İsviçre, Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın “Soykırım yoktur’’ sözüne soruşturma açtı ya, birden herkes düşünce ve fikir özgürlüğü yanlısı kesildi. Hrant Dink, Orhan Pamuk yargılanırken, mahkeme salonlarında Ergenekoncular’ın saldırılarına uğrarken arazi olanlar şimdi ortada.Batı’ya özgürlük ve insan hakkı dersi veriyorlar. Versinler.. Bakalım, bizim ülke bu konuda nasıl? Ben de 1915’in soykırım olduğunu savunuyorum.İttihatçı çete, merkezi olarak böyle bir tehcir kararı almış, Batılılar’ın doğrudan gözünün önünde olmayan bölgelerden yüz binlerce insanı ölüm yolculuğuna çıkarmıştır. Bu kıyıma sahip çıkmak, Naziliğe sahip çıkmakla eşdeğerdir. (Yapamayın bizim düşünce ve fikir özgürlüğü kahramanı Ermeni aydınlarımız(!) alınacak şimdi HYETERT)

Devlet çocuğuma karışma! Devlet, çağdaş nesil yetiştireceğiz diye yola çıkıp çocuğunuzun Kur’an kursuna gitmesini engellediğinde içiniz yandı.
Yıllarca basılan Kur’an kursları haberleri okuduk, sanıklar hocalar ve küçük çocuklardı, suç aletleri de Kur’an-ı Kerim.
Askeri medya sık sık ‘çağdaş giyim’ tarzına ters düşen giysileri tercih edenlerin yaşadığı mahalleleri manşete taşıyıp laikleri tehlikenin büyüklüğü ve yakınlığı konusunda uyardı.
Şimdi tersini yapacak değiliz herhalde…
Ateizm üzerine yazılan kitaplarla yakalanan gençleri tutuklamak için yola çıkılmadığına göre…
Bırakın aileler çocuklarının nasıl yetişeceğine kendisi karar versin.
Siz, bugüne kadar başarıyla yaptığınız üzere bunun imkanlarını sunun.
Okul yapmaya devam edin…
Bedava ders kitabı vermeye devam edin…
Fatih Projesi ile başlayan bedava tablet dağıtımını bir an önce tamamlayın.
Daha önemlisi, bu çocukların düzgün koşullarda yaşamasını sağlayan konutlar, okula sağlıklı biçimde gidip gelmelerine imkan verecek toplu ulaşım imkanları, anne-babalarının onları sağlıklı biçimde beslemelerini sağlayacak parayı kazanmalarına imkan verecek iş imkanlarını yaratın.
Gerisini topluma bırakın.
Onlar size güvendi, siz de onlara güvenin.
Basın özgürlüğü dersi vermeden…
Başbakan’la yapılan toplantıda Aydın Doğan söz alıp gazetelere girecek tüm haberleri denetlemek üzere bir kurul oluşturulmasını, başına da bir bakanın geçmesini istemiş.
Yani, genel yayın yönetmenlerine talimat verilmesini savunmuş. (Bu konuşma cep telefonlarına kaydedilmiş.)
Şimdi Katip Çelebi kalkmış ‘’Bizim patron öyle dese, sizinki böyle demezdi’’ saçmalığı yapıyor.
Bilmece sorma da maçan sıkıyorsa, ne dediğini yaz.
Gerçi Katip Çelebi’yi dikkate almak hata, çünkü yarın patron arar köşesinden düzeltme yapıverir. Demirel’in medya modeli mübarek.
Bakın, bu tablo Türkiye’de basın özgürlüğü sorununun derinliğini açıkça gösteriyor.
Basına sansür uygulanmasını isteyen patronlar, Murat Demirel’in fotoğrafını gazeteye bastığı için işten atıldığını unutup şimdi herkese basın özgürlüğü dersi veren yazarlar.
En iyisi hepsini bırakıp Bilge Emeç’e ‘’Sus’’ uyarısını kimin, neden yaptığını sorgulamak.
İnşaat esnasında Mantolamayı işçilik ücreti ödemeden yapmak ister misiniz?

Yorumlar kapatıldı.