İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerika Ermeni Asamblesi, Obama’ya sözünü tutması ve Ermeni Soykırımını tanıması yönünde tekrar çağrıda bulunuyor

Daha önce Robert Dold ve Adam Schiff, Kongre üyesi çalışma arkadaşlarına, Hillary Clinton’a Ermeni Soykırımına ilişkin sözlerini geri çekmesi çağrısında bulunan mektubu imzalamaları çağrısında bulundular. Hillary Clinton’un sözleri vesilesiyle şaşkınlık ve hayal kırıklığı ifade eden Asamble, başkan Obama’ya bir mektup yollayarak ivedilikle bazı adımlar atılmasını talep ettiler: mektupta «Sayın Başkan, Sizin seçim sözünü yerine getirmeniz ve Ermeni Soykırımını tanımanızın zamanıdır» denmekte.

Şubat 06, 2012 | 12:07
Amerika Ermeni Asamblesi, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un, Ermeni Soykırımına ilişkin demeci vesilesiyle ciddi rahatsızlığını ifade etti.
Daha önce Robert Dold ve Adam Schiff, Kongre üyesi çalışma arkadaşlarına, Hillary Clinton’a Ermeni Soykırımına ilişkin sözlerini geri çekmesi çağrısında bulunan mektubu imzalamaları çağrısında bulundular.
Hillary Clinton’un sözleri vesilesiyle şaşkınlık ve hayal kırıklığı ifade eden Asamble, başkan Obama’ya bir mektup yollayarak ivedilikle bazı adımalara teşebbüs edilmesini talep ettiler: «Sayın Başkan, Sizin seçim sözünü yerine getirmeniz ve Ermeni Soykırımını tanımanızın zamanıdır» denmekte mektupta.
Asamble aynı zamanda Kongre üyeleri Robert Dold ve Adam Schiff’in çalışma arkadaşlarına, Hillary Clinton’a hitaben yazılan mektubu imzalamaları çağrısını da memnuniyele karşıladılar.
Amerika Ermeni Asamblesi İcra Direktörü Brian Ardouny beyanatında ″Ülkenin tüm insan hakları savunucularına, kendi eyaletlerinden seçilen Kongre üyelerinin Hillary Clinton’a hitaben yazılan bu önemli mektubun altını imzalalamaları yolunda ellerinden gelen herşeyi yapmaları çağrısında bulunuyoruz″ demekte.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.