İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) azınlık okulu açılımı. Azınlık okullarına TC vizesi kalkıyor

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğini yenileme sürecinde olan MEB’in hazırladığı taslak önemli değişiklikler içeriyor. Taslak metinde, mevcut yönetmeliğin 53. maddesinde yer alan ‘Bu okullarda, yalnız kendi azınlığına mensup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çocukları okuyabilir’ şeklindeki düzenlemeye yer verilmedi. Bu durumda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadıkları halde Türkiye’de kaçak yaşayan azınlıkların çocuklarına da azınlık okullarına gitme yolu açılacak. (Yönetmelik değişikliği yetmez kanunun da değişmesi gerekiyor. HYETERT)
Türkiye’ye kaçak olarak gelen azınlıkların çocuklarını okutmak için denediği yollardan biri de ‘kaçak okul’ kurmak. Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yaşayan kaçak Ermenilerin, bir kilisede okul kurduğu  ortaya çıkmıştı. Azınlık okullarında görev yapan eğitimci Alaaddin Dinçer’in hazırladığı rapora göre; 1964-1965 yıllarında azınlık okullarında 20 bin dolaylarında öğrenci bulunuyordu.

44 OKUL FAALİYETTE
2010-2011 eğitim öğretim yılında bu sayı 3 bin 300’e kadar düştü.Rapora göre, halen 12 azınlık okulu da öğrenci yokluğu nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. 2010-2011 eğitim öğretim yılı itibariyle Ermenilere ait 23 okulda 2 bin 596 öğrenci okuyor, 500 öğretmen görev yapıyor. Rum azınlıklara ait 19 okulda 196 öğrenci okuyor, 65 öğretmen görev yapıyor. Musevi azınlığa ait ait 2 okulda 523 öğrenci okuyor, 73 öğretmen görev yapıyor. Ömür EMLİK

Yorumlar kapatıldı.