İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Lisesi’ne anlamlı jest

Kenan Butakın
Milli Eğitim Bakanlığı, tablet bilgisayarların ve akıllı tahtaların verileceği 52 devlet okulu arasına bir de özel okul aldı. MEB, anlamlı bir jestle Esayan Ermeni İlköğretim Okulu ve Lisesi’ni listeye aldı… Esayan Ermeni İlköğretim Okulu ve Lisesi Müdür başyardımcısı Armağan Güven de, 6 Şubat’ta başlayacak ikinci yarıyılda okullarına 40 tablet bilgisayar gönderileceğini belirterek,”Lise bölümümüzde 150 öğrenci var. Ama tabletler 9.sınıflarımıza verilecek. 9.sınıflarımızda 40 öğrenci var ve iki şube halinde olduğu için iki de akıllı tahta gelecek.” dedi.

******
MEB, anlamlı bir jestle Esayan Ermeni İlköğretim Okulu ve Lisesi’ni listeye aldı
Kenan BUTAKIN
Milli Eğitim Bakanlığı, tablet bilgisayarların ve akıllı tahtaların verileceği 52 devlet okulu arasına bir de özel okul aldı. MEB, anlamlı bir jestle Esayan Ermeni İlköğretim Okulu ve Lisesi’ni listeye aldı.
MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın ikinci yarıyılla birlikte 17 ilde ve 52 okulda başlatacağı teknoloji hamlesi Fatih Projesi’ne özel okullar da talip oldu. Ancak İzmir’de Türkiye Özel Okullar Birliği’nin düzenlediği “Dijital Çağda Eğitim” konferansında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bu talebin şimdilik gerçekleşmeyeceğini söyledi. Bakan Dinçer, ilk parti olarak 8 bin 800 adet dağıtılacak tablet bilgisayarlar için,”Kamu okullarına dağıttıktan sonra özel okullara verebiliriz. Ama onların 4 yıl sabırla bekleyeceğini sanmıyorum. Daha hızlı bu işe geçiş yapacaklardır. Bizden beklemeyeceklerdir.”
Tek özel okul
Bakan Dinçer’in bu açıklamasının ardından VATAN’ın sorularını yanıtlayan Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, taleplerinin kabul edilmediğini belirterek, yalnızca bir Ermeni okulu olan Özel Esayan Ermeni İlköğretim Okulu ve Lisesi’nin seçildiğini kaydetti. Gülan,”Fatih Projesi kapsamında, 51 resmi okulun yanı sıra, öğrencilerinden ücret almayarak eğitim veren vakıf okulu Esayan Ermeni İlköğretim Okulu ve Lisesi de var. Milli Eğitim Bakanlığı, son yıllarda bu okulumuza kitap yardımı da yapıyordu. Şimdi tablet bilgisayar ve akılı tahtaların kullanacağı projeye onlarda dahil edildi.” dedi. Esayan Ermeni İlköğretim Okulu ve Lisesi Müdür başyardımcısı Armağan Güven de, 6 Şubat’ta başlayacak ikinci yarıyılda okullarına 40 tablet bilgisayar gönderileceğini belirterek,”Lise bölümümüzde 150 öğrenci var. Ama tabletler 9.sınıflarımıza verilecek. 9.sınıflarımızda 40 öğrenci var ve iki şube halinde olduğu için iki de akıllı tahta gelecek.” dedi.

Yorumlar kapatıldı.