İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Knesset başkanı: Bizim Ermeni Soykırımını görmezden gelmeye hakkımız yok

İsrail’in Ermeni Soykırımı meselesi yanısıra diğer halkların kitlesel kırımlarını görmezden gelmeye hakkı yok. Açıklama 24 Ocak’ta, Fransa ve Türkiye arasında Soykırımların inkarını cezalandıran yasa tasarısı sonrasında gelişen skandalı yorumlayan İsrail Meclisi Knesset başkanı Reuven Rivlin’den geldi.

IzRus’un verdiği habere göre Rivlin ″Biz sadece Machiavelli’nin güç siyasetini gerçekleştirme hakkına sahip değiliz. Biz aynı zamanda insan olmalıyız. Bizim olsun Ermeniler, Asuriler veya diğerleri, hatta tekzip bizim için bir çıkış olarak gözükse de diğer halkların trajedilerini tekzip etmeye hakkımız yok.″ dedi.
NEWS.am daha önce Fransa Senatosunda yaklaşık 8 saat süren görüşme sonrasında, Fransa’da kanunen tanınan soykırımların reddini cezalandıran yasanın 127 Kabul ve 86 Red oyuyla kabul edildiğini bildirdi. Yasa tasarısı 22 Aralık’ta Fransa Millet Meclisinde kabul edilmişti.
Prosedür gereği Fransa cumhurbaşkanı 15 gün zarfında kanunu onaylayacak. Cumhurbaşkanı anılan sürede yasanın gözden geçirilmek üzere veya münferit maddelerini değişimini talep ederek parlamentoya geri yollama hakkına da sahip.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.