İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çetinoğlu: Türkiye kendi ayağına kurşun sıkmaz

Ermeni soykırımına ilişkin araştırmaları ile bilinen yazar Sait Çetinoğlu, AKP Hükümeti’nin açıklamalarının aksine, Türkiye’nin herhangi bir yaptırımı olamayacağını belirtti. Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu söyleyen Çetinoğlu, “AB’ye girmek isteyen bir ülkenin AB üyesi bir ülkeye ambargo koyması mümkün değil. Bu, kendi ayağına kurşun sıkmak anlamına gelir. AKP’nin söylediklerinin hiçbir geçerliliği yok” diye konuştu. Çetinoğlu, Fransa’nın yasayı çıkarmasına ilişkin de “Yasa çıkmamış olsa Türkiye soykırım yapmamış mı olacak” ifadelerini kullandı.

*********     
İSTANBUL (24.01.2012)- Fransa Senatosu’nun Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasayı kabul etmesinin ardından AKP’den sert açıklamalar geliyor. Ermeni soykırımına ilişkin çalışmaları ile bilinen yazar Sait Çetinoğlu, AKP Hükümeti’nin Fransa’ya karşı açıklamalarının hiçbir geçerliliği olmadığını söyledi, “Ambargo kendi ayağına kurşun sıkmak anlamına gelir” dedi.
Başbakan Erdoğan, tasarı Fransa Senatosu’nda görüşülmeden önce dün yaptığı açıklamada, yasanın kabul edilmesi durumunda “Bir Fransa seyahati olur mu, o da düşünülür” demişti. Dışişleri Bakanlığı’ndan ise “Sorumsuzluk örneği olan bu kararı şiddetle kınıyoruz” açıklaması geldi.
Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, tasarının sorumsuzluk örneği olduğunu savunarak, tepkilerini her türlü platformda dile getireceklerini ilan etti. Açıklamada, “tarihin ve adalet anlayışının, başka halkların geçmişleri üzerinden siyasileştirilmesi, ifade özgürlüğünün bu kadar özensizce zedelenmesi öncelikle Fransa bakımından bir kayıptır” iddialarında bulunuldu. Açıklamada,”Kanunun kesinleşmesi sürecinin tamamlanması durumunda, daha önceden üzerinde düşündüğümüz önlemleri uygun gördüğümüz şekilde süratle devreye sokmaktan çekinmeyeceğimizin hatırlatılmasında fayda görüyoruz” ifadeleri yer aldı.
Çetinoğlu: Türkiye kendi ayağına kurşun sıkmaz
Ermeni soykırımına ilişkin araştırmaları ile bilinen yazar Sait Çetinoğlu, AKP Hükümeti’nin açıklamalarının aksine, Türkiye’nin herhangi bir yaptırımı olamayacağını belirtti. Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu söyleyen Çetinoğlu, “AB’ye girmek isteyen bir ülkenin AB üyesi bir ülkeye ambargo koyması mümkün değil. Bu, kendi ayağına kurşun sıkmak anlamına gelir. AKP’nin söylediklerinin hiçbir geçerliliği yok” diye konuştu.
Çetinoğlu, Fransa’nın yasayı çıkarmasına ilişkin de “Yasa çıkmamış olsa Türkiye soykırım yapmamış mı olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.