İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Vercihan Ziflioğlu’na Çağdaş Gazeteciler Derneği Ödülü

“Vercihan Ziflioğlu, Ankara merkezli Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından verilen ‘Yılın en başarılı röportajları’ dalında Hurriyet Daily News ve Radikal Gazetelerinde ortaklaşa yayımlanan ‘Rahiplerin Sessizliği / No Progress Made in Cleric’s Murder” haberiyle ödüllendirildi. 

Ziflioğlu, 2008 yılında İsveç Akademisi tarafından ‘Kültürlerarası Diyalog’ dalında seksen ülke arasında Türkiye’yi temsil ederek birincilik ödülüne değer bulundu, 2009 yılında yine Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından Ermenistan’da hazırladığı bir araştırma haberle ‘Yılın en başarılı röportajı’ ödülünün sahibi oldu ayrıca 2010 yılında Frederich-Ebert Stiftung tarafından Ermenistan’da haber araştırması için burs kazandı.
Ziflioğlu gazeteciliğe 1995 yılında Marmara Gazetesi’nde başladı, ardından sırasıyla Jamanag, Nor San ve Agos Gazetelerinde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yaptı. 1998 yılında Doğan Hızlan yönetimindeki Hürriyet Gazetesi’nin Kültür-Sanat servisinde göreve başladı. 2007 yılından bu yana Hürriyet Gazetesi bünyesinde günlük olarak İngilizce yayın yapan Hurriyet Daily News Gazetesinde uzman muhabir olarak görev yapıyor.”

Yorumlar kapatıldı.