İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Etnograf: Azerbaycan’da Ermeni olmak zor

Azerbaycan’da 120 bin Ermeni ‘yaşıyor’, ancak bu verilere Dağlık Karabağ Cumhuriyeti sakinleri de yer almakta. Gerçekte bizim verilerimize göre Azerbaycan’da halihazırda 2.5-3 bin Ermeni yaşamakta″ dedi.  Etnograf’ın ifadesiyle esasta bunlar evli bayanlar ve etnik aidiyetlerini saklamaya çalışıyorlar; çokları ‘izleri silmek’ için yaşadıkları yerleri değiştirdiler ve eski komşularıyla bağlarını kopardılar. Azerbaycan’da Ermeniler için yaşam zor, çokları etnik sebeplerle iş bulamamaktalar.

************
Azerbaycan’da kalan Ermeniler, kendi etnik aidiyetlerini itiraf etmekten korkuyor. Açıklama bugün 20 Ocak’ta düzenlenen basın topantısında etnograf Hranuş Kharatyan’dan geldi.
NEWS.am muhabirinin ″Azerbaycan’lı yetkililerin Azerbaycan’da yaşayan büyük sayıdaki Ermenilere ilişkin iddiaları gerçeklikle ne ölçüde bağlantılı?″ sorusuna Hranuş Kharatyan bunun gerçeklikle uyumlu olmadığı şeklinde  yanıtlayarak ″Resmi nüfus sayımı verilerine göre; Azerbaycan’da 120 bin Ermeni ‘yaşıyor’, ancak bu verilere Dağlık Karabağ Cumhuriyeti sakinleri de yer almakta. Gerçekte bizim verilerimize göre Azerbaycan’da halihazırda 2.5-3 bin Ermeni yaşamakta″ dedi.  Etnograf’ın ifadesiyle esasta bunlar evli bayanlar ve etnik aidiyetlerini saklamaya çalışıyorlar; çokları ‘izleri silmek’ için yaşadıkları yerleri değiştirdiler ve eski komşularıyla bağlarını kopardılar. Azerbaycan’da Ermeniler için yaşam zor, çokları etnik sebeplerle iş bulamamaktalar.
Azerbaycan’da Ermeni olmak zor. İnsanlar sosyal temastan korkuyor. Durum Türkiye’de Ermeni Soykırımından sonra görülen ″gizli Ermeniler″in durumuna benziyor″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.