İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant davasını ‘arkadaşları’ saptırdı

Rıza Zelyut /  zelyut@gunes.com
Dün Hrant Dink cinayetiyle ilgili dava karara bağlandı. 5 yıl süren soruşturmadan çıkan sonuç, ‘Hrant’ın Arkadaşları’  diye dolaşan ekibi memnun etmedi. Bence de skandal bir sonuç. Çünkü; davanın üstü örtüldü. Peki kim örttü davanın üstünü? ‘Hrant’ın Arkadaşları’ denilen grup var ya… İşte Hrant Dink davasının rayından saptırılmasının asıl sorumlusu bunlar oldular. Hrant’ın ailesine çok önceden yazdığım bu köşedeki mektubumda da buna değinmiştim. Bu dava ile ilgili birçok yazı yazdım. Sorduğum temel soru şu idi:-Bu cinayet kimin işine yaradı? Sorunun doğru cevabı, bizi asıl faillere ulaştıracaktı. Lakin; ‘Hrant’ın Arkadaşları’ adı altında örgütlenen malum liberal kesim; bu soruyu asla sormadı.  Sordukları zaman; işin ucunun bir yerde kendilerine kadar uzanacağını biliyorlardı.

Onlar; asıl katili saklamak için hemen ‘Asker biliyordu; onlar yaptırmış olmalı!’ yaygarasına başladılar.
Halbuki 5 yıldır iktidarda AKP bulunuyordu. Cinayetin planlandığı Trabzon’daki polis; Erhan Tuncel’i para karşılığı muhbir olarak kullanıyordu. Tuncel de  Yasin Hayal’i kullanıyordu.  O da katil Ogün Samast’ı…  Su işleri bildiği anlaşılan emniyetçi ise Trabzon Emniyetindeki İstihbarat Müdürü Ramazan Akyürek idi. Bay Akyürek’i oraya atayan bu iktidardı.
Bu cinayet ekibinin BBP’li olduğu iddiaları dolaşıyordu.
Ama bunları Hrant’ın Arkadaşları hiç gündeme getirmediler.
Yetmedi. Cinayetten sonra bu Akyürek bütün Türkiye’nin istihbaratından sorumlu olarak daha büyük bir göreve atandı; ödüllendirildi.
Ama Hrant’ın Arkadaşları hiç bu rezaleti sorgulamadılar.
Dün bile Mehmet Altan; bir televizyon kanalında, işin sorumluluğunu generallere yıkmaya çalışıyordu.
Not: Yasak nedeniyle yazının tamamını yayımlayamıyoruz. Yazı http://www.gunes.com/2012/01/18/yazar/1824/riza_zelyut/hrant__davasini__arkadaslari__saptirdi.html linkinden okunabilir.

Yorumlar kapatıldı.