İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni iddialarına karşı imza kampanyası başlatıldı

Lobicilik Stratejik Araştırmalar Merkezinin (LOBİSAV) parlamentolarında, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını ilişkin kanun tasarılarını kabul eden 22 ülkeye, ”protesto” ve gündemine alması beklenen ülkelere de ”uyarı” mektubu göndermek üzere başlattığı ”Sivil Nota Kampanyası”na bir ayda 12 bin kişi imza verdi.
Genel merkezi Washington’da bulunan Amerika çapındaki 70 Türk derneğinin çatı örgütü Türk Amerikan Dernekleri Asamblesinin (ATAA) eski başkanı, Doğuş Üniversitesinde ”lobicilik dersi” veren ve LOBİSAV’ın da başkanı olan Ercüment Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Ermeni diasporasının bir meydan okuması ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

”Ermeniler, 4 T’nin (tanıtım, tanınma, tazminat, toprak) ilk 2 evresini aşmış, 3. ve 4. evrelerine gelmişlerdir” diyen Kılıç, Ermenilerin, 24 Nisan’ı, sözde soykırımın 100. yıl dönümü olarak kabul ettiğini ve büyük hazırlık içinde olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin 97 yıllık sessizliği nedeniyle, Ermeniler’in, 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını sokakta bitirdiğini, Ermeni soykırımı iddialarının tarihçi, hukukçu ve akademisyenlerin Batı’yı ikna edebilme noktasını geçtiğini kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:
”Zaman önümüzdeki 3 altın yıl içinde lobi taktik savaşları zamanıdır. Ermeniler’i bekleyen sürpriz planlarımız olmalıdır ve vardır. Yaratıcı sivil lobicilik çıkarmaları yaptığımız ve basınımız yardım ettiği takdirde, aleyhimizdeki denklem hala lehimize değişebilir. Batılı siviller resmi Türk söylemlerine propaganda gözü ile bakar ve inanılmaz bulur, ancak sivil sivile inanır, inandıracağız. Artık Türk sivil toplumu da en az Ermeni sivilleri ve diasporası kadar etkin olmak zorundadır. Bundan böyle sivil Türk toplumu olarak sessiz kalmak istemiyoruz.”
-280 öğretim üyesi imzaladı-
Ercüment Kılıç, bu amaçla başlattıkları ”Türk Sivilleri Nota Kampanyası” kapsamında, parlamentolarında sözde Ermeni soykırımı kanun tasarılarını kabul eden 22 ülkeye ”protesto” ve gündemine alması beklenen ülkelere ”uyarı” mektubu, Ermeni soykırımı adına anıtlar diken 30 ülkeye mektup, Ermeni soykırım kanun tasarısını reddeden ülke ve yerel birimlere ”teşekkür” mektubu gönderileceğini bildirdi.
Bir ay önce başlatılan kampanyaya şu ana kadar 12 bine yakın kişinin imza verdiğini belirten Kılıç, kampanyayı Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sadıklar, Başkent Üniversitesinden Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu, Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Atilla Girgin, Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Ertan Oktay’ın aralarında bulunduğu 280 öğretim üyesinin desteklediğini söyledi.
Türk vatandaşlarını kampanyaya destek vermeye çağıran Kılıç, ”Ne kadar fazla imza olursa etkimiz o kadar fazla olur” dedi.
-İmzalar nerelere gönderilecek?
Ercüment Kılıç, toplanan imzaların kilolarca tutacak kağıt baskılarının, Ermenilerin ”Ermeni soykırımı” anma törenlerini yapacakları günden bir gün önce 23 Nisan’da cumhurbaşkanlarına, krallara, kraliçelere, başbakanlarına, meclis veya senato başkanlarına, Türkiye büyükelçiliklerine ve konsolosluklarına, uluslararası kuruluşların başkanlarına ve üyelerine, Amerikan eyaletlerinin ve başka ülke yerel yönetimlerinin valilerine, vali yardımcılarına, eyalet parlamentolarının meclis ve senato başkanlarına, belediyelerin yönetimlerine, Amerika’daki belli başlı sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin rektör ve başkanlarına, sözde Ermeni soykırımı tasarısını gündeme getirmek üzere olan ülkelerin yöneticilerine kolilerle postalanacağını ve elektronik posta olarak gönderileceğini bildirdi.
Kampanyanın 2015 yılına kadar devam edeceğini ve her yıl 24 Nisan’da imzaların belirlenen yerlere gönderileceğini söyledi.
Kılıç, parlamentolarında Ermeni soykırımını reddeden Bulgaristan ve Danimarka’ya ise ”teşekkür” mektubu gönderileceğini belirtti.

Yorumlar kapatıldı.