İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink anması sonrası ortalık karıştı!

Hrant Dink anması sonrası insanlar dağılmak üzereyken kalabalığın arasında bulunan yaklaşık 30 kişilik grup Taksim yönüne gitmeye çalışan araçlara saldırdı.  Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesinin ardından gruptakiler Tarlabaşı’nın ara sokaklarına kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Ancak polis gruptan bazı kişileri yakalayarak gözaltına alındı… ANKARA’da Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi bir grup, Hrant Dink davasıyla ilgili mahkemenin aldığı kararı, TBMM önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. Basın açıklamasının bitmesinden sonra dağılan grubun içindekilerden bazıları, Atatürk Bulvarını trafiğe kapatmak istedi. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri ile grup üyeleri arasında kısa süreli gerginlik çıktı.

Hrant Dink yürüyüşü sonrası olaylar çıktı. Tarlabaşı’nda otobüs ve otomobilleri taşlayan anarşist gruba polis müdahale etti
19 Ocak 2012 Perşembe – 18:41
Hrant Dink anması sonrası insanlar dağılmak üzereyken kalabalığın arasında bulunan yaklaşık 30 kişilik grup Taksim yönüne gitmeye çalışan araçlara saldırdı.
Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesinin ardından gruptakiler Tarlabaşı’nın ara sokaklarına kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Ancak polis gruptan bazı kişileri yakalayarak gözaltına alındı.
TBMM ÖNÜNDE DE HRANT DİNK DAVASI KARARINA PROTESTO
ANKARA’da Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi bir grup, Hrant Dink davasıyla ilgili mahkemenin aldığı kararı, TBMM önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.
Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, Hrant Dink davasıyla ilgili alınan kararı protesto etmek için TBMM önünde bir araya geldi. Bazı BDP ve CHP’li milletvekillerinin de destek verdiği grup, Meclis önünde “Asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz, katillerden hesap soracağız” yazılı pankart açtı.
Dink anması sonrası ortalık karıştı!
Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, yargılama sürecini ve mahkemenin verdiği kararı eleştirdi. Grup üyeleri daha sonra ’Sarı Gelin’ türküsünü söyledi. Eylem sırasında polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Açıklamanın ardından gruptakiler, Meclis önüne siyah çelenk ve bir ayakkabı bıraktı.
Dink yürüyüşü sonrasında olaylar çıktı
Basın açıklamasının bitmesinden sonra dağılan grubun içindekilerden bazıları, Atatürk Bulvarını trafiğe kapatmak istedi. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri ile grup üyeleri arasında kısa süreli gerginlik çıktı.
“YASİN HAYAL, TAHLİYE OLAMAZ”
HRANT Dink davasında yargılanan sanıklarıın terör örgütü suçlamasından beraat kararları verilmesi, 5 yıldan bu yana tutuklu bulunan Yasin Hayal için tahliye olabileceği iddialarını da gündeme getirdi. Eski savcı olan Avukat Gültekin Avcı, Hayal ile ilgili terör örgütü suçlamasının, nihai kararı verecek Yargıtay’da sonuçlanmadığı için kalkmadığını, bu nedenle de tahliyenin ancak 10 yılın ardından olabileceğini söyledi.
Hrant Dink’in öldürülmesi davası kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilmesi ardından yeni tartışmalar başladı. Yargılama sonrasında terör örgütü suçlamasından Erhan Tuncel ile birlikte beraat eden ancak, azmettirme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal’in tahliye olabileceği iddiaları da gündeme geldi. Bazı avukatlar, terör suçlamasının kalkmasından dolayı Hayal’in, tutuklu kaldığı 5 yıllık sürenin gözününde bulundurularak serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.
Cumhuriyet eski savcısı ve halen avukatlık yapan Gültekin Avcı ise, Hayal’in tahliyesinin imkansız olduğunu söyledi. Hizbullah üyelerinin tahliyesi ardından Yargıtay’ın içtihat olabilecek bir karar aldığını anlatan Avcı, şöyle dedi:
“Davaların temyiz aşamasında geçen süreleri tutukluluk günlerinden sayılmıyor. Bu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarıyla da uygunluk gösteriyor. Bu nedenle Yasin Hayal, serbest bırakılamaz. Bundan daha da önemlisi mahkemenin terör örgütü yoktur kararı vermesi terör suçlamasını ortadan kaldırmamaktadır. Çünkü kararın nihai olarak verileceği yer Yargıtay’dır ve bu süreç henüz tamamlanmamıştır. Dolayısıyla Yasin Hayal’le ilgili terör örgütü suçlaması da devam etmektedir, tahliyesi de ancak 10 yılllık tutukluluk süresinin geçmesinden sonra olabilecektir. Bunun yanı sıra ben Yargıtay’ın, davayı usul yönünden ve eksik incelemeden de bozacağına inanıyorum.”
Ajanslar

Yorumlar kapatıldı.