İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Türkiye Kamuoyu Savaşını Kaybetti”

 23 Ocak’da Fransa Senatosu gündemine alınacak Ermeni yasa teklifi ile ilgili tartışmalar sürüyor…Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk, “Türkiye’nin bu konuda kamuoyu savaşını kaybettiğini” savundu… Bunun nedeni ise “Meselenin yakın zamana kadar en başta Türkiye’de tartışılmasının yasaklanmış olması”…


 Eski Dışişleri Müsteşarı ve emekli Büyükelçi Özdem Sanberk, Analist Dergisi’nde yayınlanan makalesinde Ermeni yasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu…
Türkiye’nin kamuoyu savaşını kaybetmiş gibi göründüğünü savunan Sanberk, “Dünyada 20’den fazla yerel ve ulusal parlamento, yüzlerce sivil toplum kuruluşu ve mesleki örgüt Ermeni iddialarını kabul ediyor ve dünya medyası da bu görüşü savunuyor” dedi….
Emekli büyükelçi’ye göre olayın bu noktalara gelmesinin birinci nedeni, meselenin yakın zamana kadar en başta kendi memleketimizde tartışılmasının yasaklanmış olması…Sanberk, bu nedenle de tarihçiler tartışsın önerisinin samimi bulunmadığını söylüyor..
Bu arada oylama öncesinde Fransa’daki Türkler, 21 Ocak Cumartesi günü, Paris’teki DANFER ROŞERO Meydanı’nda toplanıp, Senato’ya yürüyecek. Ermeniler de, aynı yerde toplanarak meydanı Türklere bırakmama kararı aldı.

http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=38920

Yorumlar kapatıldı.