İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink Kararına İlk Yorum Kültür Bakanından

Hükumet kanadından  ilk yorum Kültür ve Turizm Bakanı Günay’dan geldi. Günay, Bakanlık’ta gazetecilerin, Hrant Dink kararıylailgili sorusuna şu karşılığı verdi: “Hrant Dink davası sonuçlandı. Failler ağır cezalara çarptırıldılar ama ondan ne ölçüde teselli bulunabilir bilmiyorum. Ama hemen ilk haberlerden izlediğim kadarıyla bütün failler bu işi örgütlü yapmak suçlamasından beraat ettiler. Bu vahim bir gelişme bence. Yargının bu kararı sonuçlandığına göre eleştirme hakkımız var. Şu anda yargı süreci bu noktada durdu. Bundan sonra Yargıtay’a gidecek zannediyorum. Burada örgütlü suç olduğu noktasında bir kamu vicdanı hükmü oluşmuştur. Mahkemenin beraat kararını hepimiz dikkatle izleyeceğiz.

********
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hrant Dink kararıyla ilgili olarak, “Failler bu işi örgütlü yapmak suçlamasından beraat ettiler. Bu vahim bir gelişme bence” değerlendirmesini yaptı.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hrant Dink kararıyla ilgili olarak, “Failler bu işi örgütlü yapmak suçlamasından beraat ettiler. Bu vahim bir gelişme bence” değerlendirmesini yaptı.
Hrant Dink cinayetiyle ilgili mahkemenin verdiği kararı hükümet kanadından ilk yorum, Kültür ve Turizm Bakanı Günay’dan geldi. Günay, Bakanlık’ta gazetecilerin, Hrant Dink kararıyla ilgili sorusuna şu karşılığı verdi: “Hrant Dink davası sonuçlandı. Failler ağır cezalara çarptırıldılar ama ondan ne ölçüde teselli bulunabilir bilmiyorum. Ama hemen ilk haberlerden izlediğim kadarıyla bütün failler bu işi örgütlü yapmak suçlamasından beraat ettiler. Bu vahim bir gelişme bence. Yargının bu kararı
sonuçlandığına göre eleştirme hakkımız var. Şu anda yargı süreci bu noktada durdu. Bundan sonra Yargıtay’a gidecek zannediyorum. Burada örgütlü suç olduğu noktasında bir kamu vicdanı hükmü oluşmuştur. Mahkemenin beraat kararını hepimiz dikkatle izleyeceğiz. Burada üstelik belki de başka mekanizmaları katan bir örgütlülük olduğu konusunda baştan itibaren hepimizin gözlemleri ve vicdani kanaati var. Yasa dışı örgüt üyeliğinden beraat ettirilmiş olmalarını çok büyük bir şaşkınlıkla karşılıyorum, Hukukçu sıfatımla”.

Yorumlar kapatıldı.