İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabina Fraser: Ermeni-Türk protokollerinin onaylanması iki komşu ülke arasındaki ilişkileri iyileştirir

Uluslararası Kriz Grubu (ICG) Avrupa Programları başkanı Sabina Fraser, ″Ben Ermeni-Türk protokollerini olumlu olarak değerlendiriyorum. Bunların onaylanması iki komşu ülke arasındaki ilişkileri iyileştirir, bölgede istikrarın tesisine katkıda bulunur. Protokoller onaylanmazsa, Ermeni ve Türk toplumlarında büyük hayal kırıklığı yaratarak, Ermenistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin komplikeleşeceğini tahmin ediyorum.″ dedi.

Ermeni-Türk protokolerinin onaylanmas iki komşu ülke arasındaki ilişkileri iyileştirir. Açıklama Uluslararası Kriz Grubu (ICG) Avrupa Programları bşk. Sabina Fraser’in «bs-kavkaz.org»a verdiği röportajla geldi.
Fraser açıklamasında ″Ben Ermeni-Türk protokollerini olumlu olarak değerlendiriyorum. Bunların onaylanması iki komşu ülke arasındaki ilişkileri iyileştirir, bölgede istikrarın tesisine katkıda bulunur. Protokoller onaylanmazsa, Ermeni ve Türk toplumlarında büyük hayal kırıklığı yaratarak, Ermenistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin komplikeleşeceğini tahmin ediyorum.″ dedi.
Fraser ikili ilişkilerin normalleşmesinin hem Emenistan hem de Türkiye için elverişli olduğunu, Ankara’nın bunun ilk elde kendi dış siyaseti açısından olmak üzere olumlu bir adım olduğuna emin olduğunu, yani böylece ″komşlularla sıfır problem″ programını gerçekleştireceğini bunun AB’ye girmek için önemli olduğunu kaydetti. Ayrıca Türkiye Güney Kafkasya’daki ekonomik etkisini genişletme olanağı elde eder.
Fraser Ermenistan kesitinde ise şunları kaydetti: ″Protokollerin imzalanması sonrasında Türkiye’yle olan sınırını açar, diplomatik ilişki tesis eder, dış siyasette bu kendisine artılar kazandırır.″
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/89255.html

Yorumlar kapatıldı.