İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’da radikaller de ‘soykırım yasasına’ karşı

Fransız Senatosu’nda Yeşiller grubundan sonra Radikal grup da “Ermeni soykırımı” iddialarını inkarın cezalandırılmasını öngören yasa teklifine karşı olduğunu açıkladı.

Ntvmsnbc’den Kayhan Karaca’nın haberine göre, kısaca RDSE grubu olarak anılan radikaller tarafından yapılan açıklamada, gruba üye senatörlerin 23 Ocak Pazartesi günü Fransız hükümetinin talebi üzerine Senato genel kurulunda tartışılacak yasa teklifi aleyhinde oy kullanacakları bildirildi.
Açıklamada, “RDSE grubu, Ermeni halkının acısını unutmaksızın, bu tür bir metnin Türkiye ve Ermenistan gibi Fransa’nın dostu olan ve öyle kalması gereken iki ülke arasındaki ilişkilerin yatışmasına katkı sağlayacı türden olmadığını düşünmektedir” ifadelerine yer verildi.
Radikallerin, toplam 348 üyeli Senato’da 16 üyeleri bulunuyor. Senato’da sadece 10 üyeye sahip Yeşiller grubu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yasa teklifine karşı olduğunu duyurmuştu.
YASA TEKLİFİNİN AKIBETİ İKİ BÜYÜK PARTİNİ ELİNDE
Yeşiller ve RDSE gruplarının bu tavrına rağmen yasa teklifinin akıbetini Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin iktidar partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) ve ana muhalefetteki Sosyalist Parti’nin gruplarına üye senatörlerin tavrı belirleyecek.
Her iki grup içinde de yasa teklifine taraf ve karşı olanlar var. Senato’da UMP’nin 132, Sosyalistlerin ise 130 üyesi bulunuyor. Bu iki gruba ek olarak merkez partilerin 31, Komünistlerin de 21 üyesi mevcut.

Yorumlar kapatıldı.