İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yenilenen kilise açıldı!

Emre Öztürk / Vatan
Şişli Belediyesi’nin restorasyonunu yaptığı Surp Krikor Lusavoric Ermeni Kilisesi’nin açılışı yapıldı. 1391 yılında inşa edilen ve İstanbul’daki en eski Ermeni kilisesi olan Surp Lusavoriç Ermeni Kilisesi yaklaşık 6 ayı bulan restorasyon çalışmalarının ardından dün yeniden hizmete açıldı. Açılışa restorasyon çalışmalarının tamamını karşılayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Münih Belediye Başkanı ve Bavyera Eyaleti Başbakan adayı Christian Ude, Ermeni Patrik Vekili Episkopos Aram Ateşyan ila çok sayıda Ermeni cemaatine mensup vatandaş katıldı.

***********
İstanbul’daki en eski Ermeni kilisesi olan Surp Krikor Lusavoric Ermeni Kilisesi restorasyon çalışması bitti, dün açıldı. Şişli Belediyesi’nin onardığı 1391 yılı yapımı kilisenin açılışına Münih Belediye Başkanı Christian Ude de katıldı.
1391 yılında inşa edilen ve İstanbul’daki en eski Ermeni kilisesi olan Surp Lusavoriç Ermeni Kilisesi yaklaşık 6 ayı bulan restorasyon çalışmalarının ardından dün yeniden hizmete açıldı. Açılışa restorasyon çalışmalarının tamamını karşılayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Münih Belediye Başkanı ve Bavyera Eyaleti Başbakan adayı Christian Ude, Ermeni Patrik Vekili Episkopos Aram Ateşyan ila çok sayıda Ermeni cemaatine mensup vatandaş katıldı.
Üç kilisenin birleştirilmiş şekliyle inşa edilen ve zamanın Kütahya çinileriyle bezenmiş olan kilise 1958 yılında istimlaka tabi tutulmuş ve bina hacminin yarısını kaybetmişti. 1962 yılında bugünkü şekliyle yeniden inşa edilen kilisenin restorasyonu kapsamında dış cephesi yenilendi ve iç tadilatı ve boyası yapıldı. Şişli Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre restorasyon çalışmaları 350 bin lira tuttu.
Krikor Lusavrovic Ermeni Kilisesi’nin açılışında konuşan Aram Ateşyan “Sadece kilise değil, cemevi, cami ve sinagog da unutulmamıştır” şeklinde konuştu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise “Din, dil, ırk, kültür ayrımı gözetmiyoruz. Buradan tüm dünyaya barış, birlik ve beraberlik içinde günler diliyoruz. Bu kilisede gerçekleşen dinlerin kardeşçe yaşamasına örnektir. Toplumlar arası kin ve düşmanlık tohumlarının atılmaya çalışıldığı günümüzde, kardeşçe bir arada yaşamanın önemini vurgulamak istiyoruz. Bu felsefeyle, ilçemizdeki cami, kilise, sinagog ve cemevlerinin bakım, onarım ve restorasyonuna destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.