İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni öğrenciler TBMM’de

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Özel Pangaltı Ermeni İlköğretim Okulu Müdürü Karekin Barsamyan ve öğrencileri kabul etti. Bozkır, yaptığı konuşmada, ilköğretim okulunun, 1825’te İstanbul’da kurulan tarihi ve köklü bir okul olduğunu söyledi.”Okul, büyük özverilerle ve ihtimamla çok güzel insanlar yetiştirmiştir” diyen Bozkır, iftihar edilecek okulu daha önce gezdiğini belirtti.

Bozkır, öğrencilere Dışişleri Komisyonu hakkında bilgi verdi ve ”İnşallah sizler de büyüyünce bu masanın etrafında milletvekili olarak görev alırsınız” dedi.
Okul Müdürü Barsamyan da Bozkır’ın okullarını ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
3-4 yılda bir Ankara’yı ziyaret ettiklerini ifade eden Barsamyan, öğrencilerin gezdikleri Meclisi çok beğendiklerini kaydetti.
Daha sonra Okul Meclis Başkanı olan öğrenci, Bozkır’a küçük bir yılbaşı ağacı ile okullarının tarihçesini 4 dilde anlatan kitaplar hediye etti.
Çam ağacını alan Bozkır’ın, ”Sarı kırmızı olmasa…” sözlerine Barsamyan’ın, ”Valla ben Galatasaraylı olduğum için…” karşılığını vermesi salonda gülüşmelere neden oldu.
Volkan Bozkır, daha sonra Okul Müdürü Barsamyan, 37 öğrenci, 4 öğretmen ve 10 velinin yer aldığı heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Özel Pangaltı Ermeni İlköğretim Okulu öğrencileri, Meclisi de gezdiler.
AA

Yorumlar kapatıldı.