İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alman vekilden Fransa’ya soykırım resti

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, ”Politikacılar olarak bizim yapmamız gereken, başkalarının tarihi ve başkalarının tarihinde yaptıklarını yargılamak, soruşturmak değil” dedi. 

 Konuk oyuncu olarak rol aldığı ”Entelköy Efeköy’e Karşı” adlı filmin özel gösterimini izlemek üzere Bodrum’a gelen Claudia Roth, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Roth, Fransa Meclisi’nde kabul edilen Ermeni teklifi hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine, ”Fransa bir seçim yaptı ve tabii bunun karşılığında bir karar aldı. Sizin Fransa’nın ne yaptığını tartışmaktansa kendi ülkenizdeki meseleleri tartışmanız daha doğru olur” diye konuştu.
Kendisinin de Almanya’da kendi ülke meselelerini tartıştığını belirten Roth, şöyle konuştu
”Politikacılar olarak bizim yapmamız gereken, başkalarının tarihi ve başkalarının tarihinde yaptıklarını yargılamak, soruşturmak değil. Politikacı olarak kendi tarihimizde ne yaptığımızı, kendi kendimize değerlendirmeliyiz. Bir başkasının tarihi ve geçmişi beni ilgilendirmez. Fransa’nın ne yaptığını tartışmak yerine Türkiye’de Hrant Dink gibi değerli bir gazeteci, her iki milletin dostluğuna inanan bir gazeteci öldürüldü. Bununla ilgili hala bir tartışma, bir gündem oluşturulmadı. Bence bu tür şeylere konsantre olmakta da fayda var.”
Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkındaki iddialarla ilgili soru üzerine Roth, ”O hala Cumhurbaşkanı mı emin değilim. Bugün bizzat Merkel’den talep ettim, konuya ilişkin bir açıklama yapması için. Çünkü bu Cumhurbaşkanı onun adayıydı. Ortak bir adayla gelmeye zamanında kendisi karşı çıkmıştı ve bu konuda çok ısrar etmişti. Bu sıralar bir açıklama gelecek. Filmden sonra bir Cumhurbaşkanımız var mı yok mu onu göreceğiz. Gördüğünüz gibi Almanya politikası da şu anda çok iyi durumda değil” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.