İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Charles Aznavour Fransız Senatosuna Ermeni Soykırımının inkarını ceazlandıran yasa tasarısının onaylanması çağrısında bulundu

Fransa Millet Meclisi tarafından Ermeni Soykırımının inkarına cezai müeyyide öngören yasa tasarısının kabulü ve Türkiy’den gelen eleştiriler sonrasında şansonye Charles Aznavour, rejisör Robert Guédiguian, hukukçu Serge Klarsfeld, filozoflar Bernard-Henri Lévy ve Michel Onfray yanısıra Türk yazar Erol Özkoray, siyasileri Senato’da yasa tasarısının onaylamaları yönünde ortak çağrıda bulundular.

«Le Journal du Dimanche»da yayımlanan çağrıda şunlar belirtilmekte:
«Elie Wiesel’ın yazdığı gibi inkar kurbanları ikinci kez öldürmek anlamına gelmekte. Bu sebeple 22 Aralık 2011’de Millet Meclisinde gerçekleştirilen Irkçılık, Ayrımcılık ve İnkar ilişkin Avrupa Çerçeve Kararı lehine gerçekleştirilen oylama bir kez daha selamlamaya değer. Yaygın tartışmalara rağmen bu abidevi bir yasa değil, tarih zaten tarihçiler tarafından yazılmış durumda. Bu belge hukukun bir parçası. Milletvekilleri Avrupa’nın bu deklerasyonuna yol aralayarak, yasayla tanının tüm soykırım (Holokost, Ermeni Soykırımı) kurbanlarına, soykırımın ‘ekstermizme ulaşan’ inkarlarından kaçınmaları için hukuki zemin sunularak teminat verdiler.
Hedef özellikle Türkiye yönetiminin Fransa Cumhuriyeti sathına kadar ulaştırdıkları devlet inkarı. Milletvekilleri ise İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi önsözünün ilk kısmında yer alan insan onurunu korumak yanısıra toplumsal düzenin ihlaline yönelik her tip tehlikeden kaçınmak için yasalar kabul ederek kendi işlevleri çerçevesinde kaldılar. Metnin yasal güç kazanması için cumhurbaşkanına, hükümete ve temel partilere jestlerini teyid ederek yasanın Senato tarafından kabulüne izin vermeleri çağrısında bulunuyoruz.»
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.