İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’ya isyan, lüks ve romantizme yenik düştü

Fransa Ulusal Meclisi’nden geçen soykırım inkarını suç sayan yasaya tepkiler “sözde” kaldı. Türkiye’den Paris uçakları boş koltuksuz kalkarken, lüks semtler ve alışveriş merkezlerindeki Fransız markalarının önünde ise Noel kuyrukları oluştu

  

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ
Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen, 22 Aralık’ta Fransa Ulusal Meclisi’nden geçen “sözde” ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısı, Türkiye ile Fransa arasındaki diplomatik ilişkilerin gerilimli bir sürece girmesine neden olmuştu.
Fransa Ulusal Meclisi’nden gelen “onay” haberinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 maddelik bir ağır yaptırım kararını açıkladı. Yıllardır Türkiye ile ilgili attığı olumsuz adımlar nedeniyle zaten tepki gören Fransa’ya karşı alınan bu yaptırıma halktan da destek mesajları yağdı.
Fakat Paris’te romantik bir gece ve yeni yıla üzerinde Fransız lüksüyle girme isteği bu desteği şimdilik “sözde” bıraktı.
Nişantaşı ve İstinye Park’ta yoğunlaşan Paris’in ünlü markalarının kasalarında uzun kuyruklar oluşurken, Paris uçuşlarına yönelik biletler ise tükendi.
ETS TUR: İPTAL YOK, AKSİNE ARTIŞ VAR
ETS Tur Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Lanacı, Fransa’da kabul edilen yasa tasarısının ardından Paris’e yönelik yılbaşı turlarının kesinlikle etkilenmediğini söylüyor. Hatta bu turlara katılanlar tur nedeniyle şu anda Paris’te olduğuna dikkat çeken Lanacı, sömestır satışlarında da artışın etkilenmeden artmaya devam ettiğini belirtiyor. Lanacı, “Hatta şöyle söyleyelim. Bizim en popüler turlarımız Benelüks-Paris turlarıdır. Sömestır için şimdiden 4 tane grubumuza 40’ar kişiden satışımızı tamamlamış durumdayız. Sanırım yasa tasarısınını onaylanıp onaylanmayacağı 22 Şubat’ta belli olacak. Bu tarihte eğer yasa onaylanırsa o zaman muhtemelen tepkiler gelecektir. Belki o zaman tur kaydı alamayabiliriz” dedi.
Aynı şekilde Setur Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan Dedeoğlu da Paris turlarının rezervasyonlarında bir değişiklik olmadığını söylüyor.
GÖZLER 22 ŞUBAT’TA
Şimdi gözler 22 Şubat 2011’e çevrildi. Fransız Senatosu eğer 22 Şubat 2011’e kadar yasa tasarısını gündemine almazsa, tasarı düşecek. Turizm sektörü temsilcileri, Fransa’ya yönelik tepkilerin, tasarının yasalaşması halinde yoğunlaşmasını bekliyor.
Anahtar Kelimeler
Fransa, ETS, sözde ermeni soykırımı, Fransa Ulusal Meclisi, soykırımı inkarı suç sayan yasa tasarısı, paris turları, Benelüks Paris turları, Fransız markaları, Gökhan Dedeoğlu

Yorumlar kapatıldı.