İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa, Suriye ve Filistin için dua etti

Papa 16. Benediktus, Noel günü dolayısıyla yaptığı geleneksel konuşması “Urbi et Orbi”de Suriye’de şiddetin bitmesi, İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanması için dua etti.

Bugün öğlen saatlerinde Vatikan’daki St.Peter Bazilikası’nda konuşma yapan 84 yaşındaki Papa, Suriye’deki şiddet ile Afrika Boynuzu’ndaki açlığın bitmesi ve İsrail-Filistin barış görüşmelerinin devamı dileklerini ifade etti. Papa “Tanrı, Suriye’deki kanı durdursun ve şiddeti sona erdirsin” ifadesini kullandı.
Tayland’daki sel mağdurlarından, Myanmar’daki siyasi açmazdan ve Irak ile Afganistan’da istikrarın öneminden de bahseden Papa, bugün Nijerya’da kiliselere yapılan saldırıdan bahsetmedi. Fakat Vatikan konuyla ilgili yaptığı açıklamada saldırıları “zalimlik ve absürt kör düşmanlık” olarak nitelendirdi. Bugün Nijerya’da 4 farklı noktada kiliselere düzenlenen bombalı saldırılarda en az 25 kişi hayatını kaybetti.
Senede iki kere yaptığı geleneksel “Urbi et Orbi” konuşmalarından birini bugün gerçekleştiren Papa, konuşmasını aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 65 farklı dilde Noel’i kutlayarak bitirdi. Gözyaşlarını tutamayanların gözlemlendiği ayin, 60’dan fazla ülkede yayımlandı.
İHA

Yorumlar kapatıldı.