İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çok sorulan üç soruya cevap

Ahmet Hakan
SORU: Ermenilere yönelik bir katliam yapıldığının artık Türkiye’de kabul edildiğini söylemişsiniz. Bunu nereden çıkardınız?

CEVAP: Şuradan çıkardım: Devletin resmi kurumu olan Türk Tarih Kurumu’nun Ermeni Masası’nın başındaki isim Prof. Dr. Kemal Çiçek, “Ermeni soykırımı yoktur. Ancak Ermenilere yönelik bir katliam olmuştur” diyor.

SORU: Ermenilere yapılan zulümden söz ediyorsunuz. Peki Ermeni çetelerinin Türklere yaptığı zulümler ne olacak?
CEVAP: Ermeni çetelerinin Ruslarla işbirliği yaparak Türklere yönelik zulümler yaptığı doğrudur. Fakat Ermeni çetelerinin yaptıkları bu faaliyetlerden bütün Ermeniler sorumlu mudur? Bazı Ermeniler çete faaliyeti yaptılar diye kadın çocuk genç yaşlı demeden Ermenilerin kahir ekseriyetinin yerlerinden yurtlarından edilmelerine onay verilebilir mi?
SORU: “Tayyip Erdoğan Dersim için özür diledi, Ermeni meselesi için özür dilemedi. Burada bir çelişki yok mu?” diye soruyorsunuz. Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in başbakanı… Tabii ki Cumhuriyet döneminde yapılan katliam için özür diler. Cumhuriyet’in başbakanı neden Osmanlı döneminde yapılanlar için özür dilesin ki?
CEVAP: Eğer Cumhuriyet’in başbakanı, sadece cumhuriyet döneminde olup bitenlerden sorumlu ise neden Osmanlı döneminde olup bitenlere yönelik iddialar karşısında canla başla feryat etmektedir? Neden “Ben Cumhuriyet’in başbakanıyım, Osmanlı’dan bana ne?” dememektedir?

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=19541440

Yorumlar kapatıldı.