İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bülent Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yüklendi

Arınç, “Son bütçe konuşmasında MHP sözcüsünün bir cümlesini eleştirdim. Sayın Şandır demişti ki ‘Ak Parti Kürt kimliğini kabul ettiği için gafletten öte bir iş yapmıştır’ Bunu kabul etmek mümkün değil. Kalktım cevabını verdim. Dün de Sayın Bahçeli konuşmamı eleştirmiş. Benim sözlerim ne kadar gerçekse, Sayın Bahçeli’nin sözleri, ne kadar ağır olmasına rağmen gerçektir.”Kendini Kürt kimliği ile ifade etmek isteyen her vatandaşa saygı duyduklarını ifade eden Arınç, Onun kimliğine, insan olduğu için saygı gösteriyoruz. Ama anlaşılıyor ki MHP, ‘ben Kürt’üm’ diyen ve Kürt kimliğini ifade etmek isteyenlere ‘Hayır sen Kürt olamazsın. Sen eskiden dağlarda yürürken karlarda kart kurt diye ses çıkardın. Senin ismin oradan kalma’ demek istiyor. Yada MHP, ‘sen dağ Türkü’sün. Sen kendini bilmezsin’ veya ‘Kürt’üm ama arkasından ben Türk’üm diye ilave et’ demek istiyor. Aramızdaki fark bu.” ifadelerini kullandı.

****************
Bursa’da konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendi konuşmasını eleştirmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti İl Gençlik Kolları’nın Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği kongreye katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç burada yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“BAHÇELİ’NİN SÖZLERİ GERÇEKTİR”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisinin konuşmasını ‘Artık dürüstlük ve siyasi namus gereği kabul etmek lazımdır ki, BDP ile AKP arasında hiçbir fark kalmamış, bölücülüğün siyasi ikizleri bu vesileyle yüzeye çıkmıştır’ sözleriyle eleştirdiğini belirten Arınç, “Son bütçe konuşmasında MHP sözcüsünün bir cümlesini eleştirdim. Sayın Şandır demişti ki ‘Ak Parti Kürt kimliğini kabul ettiği için gafletten öte bir iş yapmıştır’ Bunu kabul etmek mümkün değil. Kalktım cevabını verdim. Dün de Sayın Bahçeli konuşmamı eleştirmiş. Benim sözlerim ne kadar gerçekse, Sayın Bahçeli’nin sözleri, ne kadar ağır olmasına rağmen gerçektir.”
MHP’YE SERT ELEŞTİRİ
Kendini Kürt kimliği ile ifade etmek isteyen her vatandaşa saygı duyduklarını ifade eden Arınç, Onun kimliğine, insan olduğu için saygı gösteriyoruz. Ama anlaşılıyor ki MHP, ‘ben Kürt’üm’ diyen ve Kürt kimliğini ifade etmek isteyenlere ‘Hayır sen Kürt olamazsın. Sen eskiden dağlarda yürürken karlarda kart kurt diye ses çıkardın. Senin ismin oradan kalma’ demek istiyor. Yada MHP, ‘sen dağ Türkü’sün. Sen kendini bilmezsin’ veya ‘Kürt’üm ama arkasından ben Türk’üm diye ilave et’ demek istiyor. Aramızdaki fark bu.” ifadelerini kullandı.
“TÜRK DEĞİLİM DİYE ÜZÜLMEDİM…”
MHP’nin sadece Kürt kimliğine dayanamadığını kaydeden Arınç, “Benim babam, Manisa’nın Büyüksümbüller Köyü’nden. Köy Yörük köyü. Yörük olmaktan da her zaman iftihar ederiz. Bundan hiçbir zamanda gocunmayız. Ama ben İbrahim Çavuş’un oğlu olmasaydım da Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin bilmem ne köyünden bir Kürt anne-babadan dünyaya gelseydim, yada Şanlıurfa’da Arap bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya gelseydim. Ya da Laz, Arnavut, Gürcü anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya gelseydim? ‘Niye ben öz be öz Türk değilim’ diye üzülmezdim. ‘Ya Rab sana hamdolsun. Beni Müslüman bir anne ve babadan dünyaya getirdin’ derdim. diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.