İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TASARIYA TAŞKÖPRÜ’DE YAŞAYAN ERMENİLER DE TEPKİLİ

Ermeni asıllı Namık Özçelik (75), Bu iddialar yersizdir. Biz senelerden beri buradayız, kimseden zarar ziyan görmedik . Biz Türkiye’de yaşıyoruz ve Türk vatandaşıyız. O iddialara hayır diyorum. Adamlar haksız yere suçlama, yersiz propaganda yapıyorlar. Onlara katılmıyorum. Olmaz öyle şey dedi.8 yıl önce Müslüman olduğunu ve Manuk olan ismini Namık olarak değiştirdiğini belirten Özçelik, Müslüman olurken de kimsenin zoruyla, yada etkisiyle olmadım. Allah tarafından içime bir ışık geldi ve kelimeyi şahadet getirerek Müslüman oldum dedi. (Bir eksik vardı o da tamam oldu. HYETERT)

*********
Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’ne bağlı Kapaklı Köyü’nde yaşayan Ermeni asıllı vatandaşlar, Fransa Parlamentosu’nda 1915 olayları ile ilgili yasa tasarısına tepki gösterdiler.
Taşköprü’ye 24 kilometre mesafede bulunan Kapaklı köyü Tütenli mahallesinde yaşayan Ermeni asıllı Namık Özçelik (75), Fransa Meclisinde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifi hakkında görüşlerini dile getirdi. Özçelik, Bu iddialar yersizdir. Biz senelerden beri buradayız, kimseden zarar ziyan görmedik . Biz Türkiye’de yaşıyoruz ve Türk vatandaşıyız. O iddialara hayır diyorum. Adamlar haksız yere suçlama, yersiz propaganda yapıyorlar. Onlara katılmıyorum. Olmaz öyle şey dedi.
8 yıl önce Müslüman olduğunu ve Manuk olan ismini Namık olarak değiştirdiğini belirten Özçelik, Müslüman olurken de kimsenin zoruyla, yada etkisiyle olmadım. Allah tarafından içime bir ışık geldi ve kelimeyi şahadet getirerek Müslüman oldum dedi.
Aynı köyde yaşayan 64 yaşındaki Anne Tosun ise yasa tasarısına tepkisini dile getirirken, ben bu memlekette doğdum, burada büyüdüm. Memleketimden de, milletimden de razıyım, memnunum. İyi ki burada doğmuşum, iyi ki de burada yaşıyorum. Bizi rahat bıraksınlar, ben başka bir şey demiyorum. Görmedim, duymadım. Biz buradan memnunuz biz Türk çocuğuyuz diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.