İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa: Türkiye Bizim Önemli Müttefikimiz

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Fransa meclisinde, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin gelecek hafta oylanması nedeniyle Paris ve Ankara arasında ortaya çıkan gerginlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Fransa için Türkiye`nin önemli bir ortak ve müttefik olduğunu“ belirtti.

AA
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bernard Valero, olağan basın toplantısında konu ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta, ”Ankara ile bölgesel ve uluslararası konulardaki istişarelere büyük önem veriyoruz”dedi.
Valero, ”düzenli yürütülen istişarelerin, karşılıklı anlayış ve ortak çıkarlar çerçevesinde sürdüğünü” söyledi.
Fransız sözcü, bununla birlikte, Türkiye’nin, yasa teklifinin mecliste kabul edilmesi halinde, Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu’nu Ankara’ya geri çekeceğine yönelik açıklamalarla ilgili değerlendirme yapmaktan kaçındı.
Fransa meclisi, yasalar komisyonunda geçen hafta kabul edilen, iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) Marsilya milletvekili Valerie Boyer tarafından hazırlanan yasa teklifini, 22 Aralık’ta genel kurulda oylayacak. Yasalar komisyonunda kabul edilen yasa teklifinde, ”Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların inkarı, bir yıl ile 45 bin avro para cezasına çarptırılır” ifadesi yer alıyor.
Fransa parlamentosu, 29 Ocak 2001 tarihinde, ”Fransa, 1915 yılındaki Ermeni soykırımını tanır” ifadesiyle kaleme alınan bir yasayı onaylamıştı.

http://www.avim.org.tr/bultentekli.php?haberid=42270

Yorumlar kapatıldı.