İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’yla ‘soykırım’ atışması

Suriye’ye yönelik yaptırımların devam edeceğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ermeni Soykırımı”nı gündemine alan Fransa’ya “Cezayir ve Ruanda’yı” hatırlattı. 


Erdoğan, Cumhurbaşkanının görev süresinin 7 yıl olduğunu ilk kez açıkladı.
Başbakan Erdoğan, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil’le İstanbul’da basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, gündemdeki konular ve sağlığına ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, “Konuyla ilgili Bülent Bey açıklama yaptı. Düşüncemiz Cumhurbaşkanımızın süresinin 7 yıl olması istikametindedir. Parlamentoda olması gereken bir süreç varsa, hemen anayasa komisyonunda yeni yılla birlikte gündeme gelir” dedi.
‘KENDİ TARİHLERİNE BAKSINLAR’
Erdoğan, Fransa’ya “22 Aralıkta Ermeni soykırımı’nı inkar edenlere ceza verilmesi”ni öngören yasa teklifinin geri çekilmesi çağrısı yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye gönderdiği mektubu hatırlatan Erdoğan, Türkiye’nin tarihinde kardeş ülkelere zulüm ve işgalin olmadığını savunarak, Fransa’nın Afrika’daki işgalleri ve bu sırada yaşanan katliamlarını hatırlattı. “Hiçbir tarihçi bizim tarihimizde soykırım bulamaz” iddiasında bulunan Erdoğan, “Batılı kaynaklar 8 Mayıs 1945’de öldürülen 100 Fransız askerini öne çıkarırken sayısı 45 bin olduğu söylenen Cezayirli şehitlerden bugün hiç kimse bahsetmiyor. Aynı şekilde 1994’te Ruanda’da 800 bin insanın katledilmesinde Fransa’nın rolü hiç tartışılmıyor. Soykırım görmek isteyenler dönsünler ve kendi kirli kanlı tarihlerine baksınlar” diye konuştu.
Suriye’deki gelişmelerle ilgili bir soruya ise Erdoğan, yaşananları diktatörlük olarak değerlendirerek, “Suriye’de yönetimde güven bunalımı vardır. Mevcut yönetim Suriye’yi idare edemez hale geldi. Bu rejimi destekleyen buna ortaktır. Özel hukukumuz olduğunu kaç kez anlattık. Bu zulmederken devam eder mi, hayır. Arap Birliği de karşı tavır aldı. Suriye’ye yaptırımlarımız devam edecek” dedi.  (İSTANBUL)

Yorumlar kapatıldı.